Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κέρι: Ιστορικό λάθος η διάλυση της πυρηνικής συμφωνίας για το Ιράν

Κέρι: Ιστορικό λάθος η διάλυση της πυρηνικής συμφωνίας για το Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάλεσμα στο Κογκρέσο να αποφύγει ένα «γιγαντιαίο και ιστορικό λάθος» «διαλύοντας» τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, πραγματοποίησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Στις 13 Οκτωβρίου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να μην επιβεβαιώσει ότι το Ιράν συμμορφώνεται με τους όρους της συμφωνίας του 2015, απειλώντας ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από αυτή «ανά πάσα στιγμή». Παράλληλα κάλεσε το Κογκρέσο να επιβάλει αυστηρότερους όρους στη διεθνή συμφωνία που στοχεύουν να αποτρέψουν το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Το Κογκρέσο έχει στη διάθεσή του 60 ημέρες για να αποφασίσει αν θα επιβάλει ή όχι εκ νέου τις κυρώσεις που είχαν αρθεί από το 2015.

Σε ομιλία του στην ομάδα προβληματισμού Chatham House του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Λονδίνο ο Αμερικανός πρώην ΥΠΕΞ επέκρινε την απόφαση εμπλοκής του Κογκρέσου στη διαδικασία.

Ο Κέρι τόνισε: «Με ξεπερνά το γεγονός ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο, που δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις και δεν ήταν επικυρωμένο να συμμετέχει σε αυτές, μπορεί να τροποποιήσει μια συμφωνία που είναι σε ισχύ. Δυστυχώς, επικρίνοντας τη συμφωνία, ο πρόεδρος Τραμπ μόλυνε τη συζήτηση με έναν τρόπο που ο,τι και αν κάνει το Κογκρέσο, αυτό θα μεταφραστεί ως μια προσπάθεια να καταστρέψει τη συμφωνία από τη πίσω πόρτα», συμπλήρωσε ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Ο Νετανιάχου είπε στον Μπάρακ (ΗΠΑ) ότι ο αλ-Σάραα της Δαμασκού ΔΕΝ είναι αξιόπιστος κι ότι ΔΕΝ θέλει τους Τούρκους

Ανησυχία στο Ισραήλ: Οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται την πώληση μαχητικών F-35 στο Κατάρ

Οι ΗΠΑ δίνουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία και ζητούν να παραδώσει το Ντονμπάς στον Πούτιν

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr