Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γκρουέφσκι των Σκοπίων θα επαναφέρει τα ψευδομακεδονικά αγάλματα εάν τα απομακρύνει ο Ζάεφ

Ο Γκρουέφσκι των Σκοπίων θα επαναφέρει τα ψευδομακεδονικά αγάλματα εάν τα απομακρύνει ο Ζάεφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Νίκολα Γκρούεφσκι, Σκόπια,

Ο ελληνικής καταγωγής εξωμότης πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, ο ακροδεξιός Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλας Γρούιος), που από μίσος στην ελληνική του καταγωγή υποστηρίζει ότι οι Βουλγαρόφωνοι Σκοπιανοί είναι απόγονοι του… Μεγάλου Αλεξάνδρου και μάλιστα οι… γνήσιοι, διακήρυξε ότι εάν το κόμμα του επιστρέψει στην εξουσία θα στήσει ξανά στις θέσεις τους τα μνημεία του ψευδομακεδονισμού, που φαίνεται διατεθειμένη να απομακρύνει η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Βεβαίως μια τέτοια “απειλή” στρέφεται ευθέως ενάντια στη δυτική προοπτική, πρόοδο και ευημερία του λαού των Σκοπίων.

Αλλά ο Γκρουέφσκι δεν νοιάζεται καθόλου για το τι θα απογίνει ο φτωχός λαός του πολυεθνικού του κρατιδίου, μόνο η προσωπική του επιβίωση τον ενδιαφέρει.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Γκρουέφσκι από παρατρεχάμενος του Τζορτζ Σόρος μεταστράφηκε εδώ και αρκετό καιρό σε θανάσιμο εχθρό του, ενώ παριστάνει και τον ακραιφνή ρωσόφιλο.

Πρόκειται φυσικά για κλασική περίπτωση Βαλκάνιου συμπλεγματικού τυραννίσκου που βρίσκει οπαδούς ανάμεσα στα λούμπεν στοιχεία του βαλκανικού προλεταριάτου.

«Πιστεύει κανείς ότι ένα άγαλμα που θα αποσυρθεί, δεν θα επιστρέψει ποτέ; Τι θα ήταν τότε το VMRO-DPMNE, αν δεν διορθώσει την αδικία και δεν εξοφλήσει το χρέος στους προγόνους του», δήλωσε ο εξωμότης ελληνικής καταγωγής Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ρεπούμπλικα.

Ως “προγόνους του” εννοεί τον βασιλέα Φίλιππο και τον γιο του Αλέξανδρο.

«Όχι επειδή κάποιος τα περιφρονεί ή ό,τι δήποτε άλλο, αλλά λόγω της ιστορίας μας, είναι κρατική υποχρέωση, αλλά και λόγω του τεράστιου αριθμού πατριωτών που αγαπούν τη χώρα τους, σέβονται την ιστορία της και τις θυσίες για την σημερινή ελευθερία τους».

Ο “τεράστιος” αριθμός πατριωτών στον οποίο αναφέρεται δεν ξεπερνά μερικές δεκάδες χιλιάδες Βουλγαρόφωνους που παριστάνουν τους… αρχαίους Μακεδόνες.

«Απλά, η επανατοποθέτηση των μνημείων στις θέσεις τους είναι χρέος του VMRO-DPMNE. Και αυτό είναι μόνο. Ένας χρέος στους προγόνους μας, αλλά και απάντηση για ακόμη μια φορά, σε όποιον πιστεύει ότι η σπονδυλική στήλη των «Μακεδόνων» (Βουλγαρόφωνων), μπορεί να σπάσει», είπε ο Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νυν πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, χωρίς να έχει κτίσει ακόμη κάτι, αρχίζει να καταστρέφει.

Να σημειωθεί ότι ο ημιπαράφρονας Νικόλας Γρούιος, που το γιουγκοσλαβικό καθεστώς “γύρισε” το επώνυμο του σε Γκρουέφσκι όταν ήταν παιδάκι, όπως άλλαξαν τις καταλήξεις στα περισσότερα επώνυμα των κατοίκων των Σκοπίων, ιδιαίτερα στους Έλληνες μειονοτικούς που αποτελούν μία “σιωπηλή” δύναμη 200.000 ανθρώπων, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη της χώρας του και δεν είναι απίθανο να καταλήξει στη φυλακή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr