Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία ζητά από τη Γερμανία την έκδοση του επιχειρησιακού αρχηγού του πραξικοπήματος

Η Τουρκία ζητά από τη Γερμανία την έκδοση του επιχειρησιακού αρχηγού του πραξικοπήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι το «νούμερο 2» του αποτυχημένου πραξικοπήματος του περασμένου χρόνου βρίσκεται στη Γερμανία και συνέταξαν ένα αίτημα έκδοσης που θα διαβιβάσουν στο Βερολίνο, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το αίτημα έκδοσης αφορά τον Αντίλ Εκσιούζ, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί επιχειρησιακό αρχηγό των πραξικοπηματιών. Συνελήφθη στην Τουρκία λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος προτού εξαφανιστεί.
Τον περασμένο Αύγουστο, αφού τουρκικές εφημερίδες έγραψαν ότι φημολογείτο πως ο Εκσιούζ ενδεχομένως βρισκόταν στη Γερμανία, η Άγκυρα επέδωσε διπλωματική νότα στο Βερολίνο ζητώντας από τις γερμανικές αρχές να επιβεβαιώσουν ή όχι αυτό το σενάριο.

Η παρουσία του Εκσιούζ στη Γερμανία δεν επιβεβαιώθηκε δημοσίως από επίσημα χείλη, ούτε στη Γερμανία ούτε στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το αίτημα έκδοσης συντάχθηκε έπειτα από εντολή ενός δικαστηρίου στην Άγκυρα όπου ο Εκσιούζ δικάστηκε ερήμην μαζί με άλλους 485 κατηγορούμενους, στο πλαίσιο μιας από τις πολλές δίκες που διεξήχθησαν σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, το οποίο θα διαβιβάσει με τη σειρά του στη Γερμανία, σύμφωνα με το Ανατολή.

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, ο Αντίλ Εκσιούζ, ένας καθηγητής θεολογίας, είχε αναλάβει τον συντονισμό από την Τουρκία μεταξύ του Φετουλάχ Γκιουλέν, του πρώην ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και η Άγκυρα θεωρεί «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος, και των υποστηρικτών του στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων με στόχο την ανατροπή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα

Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr