Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O πρόεδρος Νεολαίας ρίχνει “βόμβες” στον Σουλτς: Δεν είμαι “βασιλοκτόνος” αλλά θέλω γυναίκα στο τιμόνι

O πρόεδρος Νεολαίας ρίχνει “βόμβες” στον Σουλτς: Δεν είμαι “βασιλοκτόνος” αλλά θέλω γυναίκα στο τιμόνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν θα ζητήσουμε από τον Μάρτιν Σουλτς να παραιτηθεί αν απορριφθεί από το συνέδριο του κόμματος η συμφωνία με τους Χριστιανοδημοκράτες για έναρξη διαπραγματεύσεων σχηματισμού κυβέρνησης, δηλώνει ο πρόεδρος της Νεολαίας του SPD Κέβιν Κιούνερτ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι «βασιλοκτόνος», αλλά και υπογραμμίζοντας ότι στη μετα-Σουλτς εποχή πρέπει να αναλάβει τα ηνία των Σοσιαλδημοκρατών μια γυναίκα.

«Ας μην αυταπατώμεθα. Ο,τι δεν τέθηκε πάνω στο τραπέζι κατά τις διερευνητικές συζητήσεις με τους Χριστιανοδημοκράτες, δεν πρόκειται να τεθεί κατά τις διαπραγματεύσεις. Τυχόν επαναδιαπραγμάτευση δεν θα είναι αξιόπιστη», είπε ο πρόεδρος της νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), που έχει μεγάλη επιρροή, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου «Funke».

Στην περίπτωση κατά την οποία το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στη Βόννη, απορρίψει τη συμφωνία με τους Χριστιανοδημοκράτες για έναρξη διαπραγματεύσεων, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση νέου μεγάλου συνασπισμού και ο Μάρτιν Σουλτς ανατραπεί, ο Κιούνερτ είπε ότι δεν θα θεωρήσει τον εαυτό του σε καμιά περίπτωση «βασιλοκτόνο».

«Δεν είμαι αφελής. Έχω πλήρη συνείδηση των άγραφων κανόνων της πολιτικής, αλλά για μένα, για τη νεολαία του κόμματος, δεν θα πρέπει να παραιτηθεί κανένας και ούτε πρόκειται να το ζητήσουμε από κανέναν».

Πάντως, πρόσθεσε, «στο μέλλον θα πρέπει να ηγηθεί του κόμματος μια γυναίκα. Και αυτό μπορεί να συμβεί πολύ σύντομα. Δεν το εννοώ όμως με την έννοια ότι πρέπει να φύγει ο Μάρτιν Σουλτς, ώστε να παραχωρήσει τη θέση του σε μια γυναίκα. Είναι απλώς μια πραγματικότητα το γεγονός ότι ένα κόμμα το οποίο υπάρχει πάνω από 150 χρόνια δεν είχε ποτέ μια γυναίκα επικεφαλής. Αυτό δεν μας περιποιεί τιμή» τόνισε ο Κεβιν Κιούνερτ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος και η νεολαία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, όπως και η αριστερή πτέρυγα του SPD, τάσσoνται κατά της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους Χριστιανοδημοκράτες και ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού μαζί τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr