Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιντερπόλ ψάχνει 50 τζιχαντιστές του ISIS στη Ρώμη

Η Ιντερπόλ ψάχνει 50 τζιχαντιστές του ISIS στη Ρώμη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια λίστα με 50 ονόματα τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατάρτισε η Ιντερπόλ και την απέστειλε στις 29 Νοεμβρίου στο ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, καθώς ο διεθνής οργανισμός θεωρεί ότι οι καταζητούμενοι έχουν διαφύγει στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι καταζητούμενοι έχουν όλοι καταγωγή από την Τυνησία και στη λίστα είναι καταγεγραμμένα τα ονόματα, τα επίθετά τους και η ημερομηνία γεννήσεώς τους.

Συνολικά περίπου 5.500 Τυνήσιοι είχαν ταξιδέψει στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία για να καταταγούν στις τάξεις του και τώρα που το «χαλιφάτο» καταρρέει υπάρχουν φόβοι πως αυτοί οι τρομοκράτες θα ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τέσσερις από τους καταζητούμενους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη λίστα της Ιντερπόλ είναι ήδη γνωστοί στις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αυτές, ένας εξ αυτών ίσως να έχει ήδη περάσει τα ιταλογαλλικά σύνορα και να βρίσκεται στην περιοχή Οσιτανί στη νότια Γαλλία.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δοθεί μετά από διεθνή συνεργασία οι Τυνήσιοι (που αναζητούνται) συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και αναμένεται να φθάσουν στην Ευρώπη με άγνωστα σκάφη», αναφέρει ο Guardian επικαλούμενος πληροφορίες ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών.

Τον περασμένο Ιούλιο η Ιντερπόλ είχε εκδώσει λίστα με τα ονόματα 173 μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που είχαν εκπαιδευτεί ώστε να πραγματοποιούν τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη ως «αντίποινα» για τις ήττες του στη Μέση Ανατολή.

Ευρωπαίος αξιωματούχος αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δήλωσε στον Guardian πως οι Τυνήσιοι τρομοκράτες της τελευταίας λίστας της Ιντερπόλ πιστεύεται πως έφθασαν στη Σικελία μεταξύ του Ιουλίου και του Οκτωβρίου του περασμένου έτους με ψαρόβαρκες που εγκατέλειψαν στην ακτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr