Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε πετρελαιοπηγή στο Κιρκούκ του βόρειου Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε πετρελαιοπηγή στο Κιρκούκ του βόρειου Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιτέθηκαν το Σάββατο σε μια πετρελαιοπηγή στην περιοχή του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο αστυνομικούς και τραυματίζοντας ακόμα έναν.

Σύμφωνα με μια πηγή ασφαλείας, που επικαλείται το Kurdistan24, μια ομάδα τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν στην πετρελαιοπηγή Χαμπάζα.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η Αστυνομία απέστειλε αμέσως ενισχύσεις στην πετρελαιοπηγή, αλλά δεν ανέφερε εάν οι τζιχαντιστές προκάλεσαν καταστροφές και στα πηγάδια πετρελαίου.

Το ιρακινό Al-Ghad Press μετέδωσε ότι οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο της Αστυνομίας κοντά στο πηγάδι με αριθμό 43.

Την Παρασκευή υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ιρακινή Ομοσπονδιακή Αστυνομία απέσυρε δυνάμεις της από την περιοχή του Κιρκούκ εξαιτίας πληροφοριών ότι το Ισλαμικό Κράτος προετοίμαζε κάποια επίθεση.

Αργότερα το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ διέψευσε αυτά τα δημοσιεύματα με γραπτή ανακοίνωσή του, στην οποία τόνιζε ότι κανένας Ιρακινός στρατιώτης δεν έχει αποσυρθεί από τα πόστα στο Κιρκούκ.

Τον Οκτώβριο, μετά το κουρδικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας στο ιρακινό Κουρδιστάν, η περιοχή του Κιρκούκ περιήλθε στον έλεγχο της ιρακινής κυβέρνησης και οι κουρδικές μονάδες των Πεσμεργκά αποσύρθηκαν βορειότερα.

Ωστόσο, κουρδικά Μέσα αναφέρουν ότι οι ιρακινές δυνάμεις δεν είναι ικανές να διαφυλάξουν την ασφάλεια της πλούσιας σε πετρέλαιο περιφέρειας του Κιρκούκ και ως απόδειξη επικαλούνται τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους που έχουν πληθύνει, σε μια περιοχή που προηγουμένως όταν τελούσε υπό κουρδικό έλεγχο θεωρούνταν ασφαλής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι με ψέματα προσπαθούν να «ξορκίσουν» την κουρδική αυτονομία στη Συρία

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Γιασάρ Γκιουλέρ: Το Ισραήλ ΔΕΝ θέλει την Τουρκία στη Γάζα

Ρούμπιο: Δεν υπάρχει ειρήνη αν η Χαμάς διατηρήσει την ικανότητα επίθεσης κατά του Ισραήλ

Η Χαμάς ήλεγχε το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Η σιωπή των ΜΚΟ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr