ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σκόπια,

















































Ο άξονας Πακιστάν-Τουρκίας: Μια νέα και επικίνδυνη ΠΥΡΗΝΙΚΗ απειλή
Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του
Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία - Ήττα για την Τουρκία
Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν
Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία» 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η κυβέρνηση στα Σκόπια ενέκρινε σχέδιο νόμου για νέο εθνόσημο της χώρας.
Το προτεινόμενο νέο εθνόσημο αποτελείται από έναν κόκκινο λέοντα σε κίτρινο θυρεό το πάνω μέρος του οποίου περιβάλλεται από ένα στέμμα σε μορφή φρουρίου.
Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου για το νέο εθνόσημο της χώρας θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα αποσταλεί στη Βουλή προς ψήφιση. Για την υιοθέτηση νέου εθνόσημου των Σκοπίων απαιτείται και σχετική αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας, τα Σκόπια και η Λευκορωσία είναι οι δύο μοναδικές χώρες στην Ευρώπη στα εθνόσημα των οποίων υπάρχουν ακόμη παραστάσεις εμπνευσμένες από τη σοβιετική εποχή και ιδεολογία και για τον λόγο αυτόν προτείνεται η υιοθέτηση νέου εθνόσημου το οποίο θα αποτελείται από διαφορετικά σύμβολα.
Το 2011 η κυβέρνηση των Σκοπίων αφαίρεσε από το σημερινό εθνόσημο της χώρας το πεντάκτινο κόκκινο αστέρι με την αιτιολογία ότι το αστέρι εκείνο συμβόλιζε μία πραγματικότητα και μία ιδεολογία η οποία είναι πλέον «ξεπερασμένη».






















































