Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστήμονες: Η Βρετανία θα έχει πετύχει ανοσία αγέλης από τη Δευτέρα

Επιστήμονες: Η Βρετανία θα έχει πετύχει ανοσία αγέλης από τη Δευτέρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η χώρα που προκάλεσε θόρυβο στην αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού κάνοντας λόγο για την «ανοσία της αγέλης» ενδέχεται να είναι από τις πρώτες που την επιτυγχάνουν και μάλιστα πολύ σύντομα: Από την ερχόμενη Δευτέρα. Ο λόγος για τη Βρετανία.

Σύμφωνα με υπολογιστικό μοντέλο του Πανεπιστημίου «University College London» (UCL), το ποσοστό των Βρετανών πολιτών που θα έχουν αναπτύξει αντισώματα κατά της COVID-19 είτε μέσω εμβολιασμού είτε επειδή έχουν νοσήσει από τον ιό, θα ανέλθει στο 73,4% την Δευτέρα 12 Απριλίου.

Η ανοσία της αγέλης είναι το σημείο εκείνο καμπής όπου υπάρχει επαρκής αντίσταση μέσα στην κοινότητα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της Covid-19, αναγκάζοντας ουσιαστικά τον κορωνοϊό να υποχωρήσει.

«Είναι σαν μια αλυσιδωτή αντίδραση. Εάν αφαιρέσετε την ευκαιρία να εξαπλωθεί ο ιός από ένα άτομο σε περισσότερα, τότε θα εξαφανιστεί» δήλωσε ο καθηγητής Καρλ Φρίστον του UCL.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η προοπτική της ανοσίας της αγέλης δεν πρέπει να οδηγήσει σε χαλάρωση των προληπτικών μέτρων.

Διαφορετικά, το σημείο καμπής αυτό «θα ανεβεί ξανά και θα βρεθούμε ενώπιον ενός νέου ξεσπάσματος» της πανδημίας.

Ως προς το μοντέλο του UCL ο καθηγητής Φρίστον εξήγησε πως «είναι απλώς ένα ορόσημο.

»Είναι ένα ωραίο ορόσημο που αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι τα πράγματα πάνε όπως είχε προγραμματιστεί».

«Αυτό υποδηλώνει ότι είναι απίθανο να υπάρξει μετά το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο αύξηση των θανάτων ή των εισαγωγών στα νοσοκομεία» πρόσθεσε.

Ο καθηγητής τόνισε ότι το ποσοστό συλλογικής ανοσίας γύρω στο 70%, προκύπτει εύλογα αν αναλογιστεί κανείς ότι, πάνω από το 50% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί, ότι περίπου το 42% των πολιτών έχει εκτεθεί στον κορωνοϊό και ότι ένα 10% έχει προϋπάρχουσα ανοσία.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο υπολογισμός αυτός απέχει μακράν από την πρόβλεψη του Imperial College του Λονδίνου για ανοσία του 34% του πληθυσμού έως τα τέλη Μαρτίου.

Οι επίσημοι υπολογισμοί από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής που βασίζεται σε τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, ανέφεραν ότι την εβδομάδα έως τις 14 Μαρτίου, το 54% του πληθυσμού της Αγγλίας είχε αντισώματα κατά του κορωνοϊού.

Τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν λίγο μικρότερα για τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Από τις 14 Μαρτίου έως σήμερα, το εμβόλιο έχει χορηγηθεί σε ακόμα 7,1 εκατομμύρια πολίτες και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 100.000.

Η εφημερίδα «Daily Telegraph» αναφέρει ότι σίγουρα θα υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων από αυτές που έχουν καταγραφεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΟΔΥ: Σημαντική αύξηση της γρίπης – Έξι θάνατοι από κορωνοϊό

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση

Ο Τραμπ μίλησε με τους «αδύναμους» Μερτς, Μακρόν και Στάρμερ για την Ουκρανία

Επιστημονική επανάσταση: Νέα γονιδιακή θεραπεία εξαφανίζει επιθετικές μορφές λευχαιμίας

Έρευνα του FDA για πιθανούς θανάτους από εμβόλια κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr