ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός καθηγητής: Ο κορωνοϊός δεν θα εξαλειφθεί ποτέ

Βρετανός καθηγητής: Ο κορωνοϊός δεν θα εξαλειφθεί ποτέ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O αποτελεσματικότερος έλεγχος της υγειονομικής κρίσης θα έρθει με τη χορήγηση όλο και περισσότερων εμβολίων, διατείνεται ο καθηγητής της Οξφόρδης και επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του ενέσιμου σκευάσματος Oxford/AstraZeneca, Σερ Άντριου Πόλαρντ.

«Όσο χορηγούνται εμβόλια, τόσο θα μειώνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ακόμη και εάν υπάρξει μόλυνση από την ινδική ή και άλλες, μελλοντικές, μεταλλάξεις», τόνισε ο καθηγητής, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο κορωνοϊός δεν θα εξαλειφθεί ποτέ.

Σε αυτό το σημείο, επεσήμανε ότι η πανδημία, αν και δεν θα τελειώσει, δεν θα προκαλεί καταστροφικές συνέπειες εάν εμβολιάζεται ο κόσμος.

Το σημαντικό είναι, δήλωσε, τα εμβόλια να σπάσουν τη σύνδεση μόλυνσης-θανάτων και όσοι προσβάλλονται από τον ιό να μην νοσούν βαριά.

Εκτίμησε, ακόμη, ότι θα υπάρξουν και άλλα στελέχη του κορωνοϊού που θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια, επομένως τα εμβόλια θα πρέπει να ανανεώνονται.

«Εάν υπάρξει υψηλή θωράκιση στο επίπεδο της αποφυγής νοσηλείας, παρά τη διασπορά του κορωνοϊού, το παγκόσμιο σύστημα Υγείας θα έχει ξεπεράσει την κρίση», κατέληξε ο καθηγητής, εστιάζοντας στη σημασία των εμβολιασμών που προστατεύουν από την ινδική μετάλλαξη.

Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να ζει με τον κορωνοϊό ακόμη και μετά τον εμβολιασμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός ομάδας χάκερ που πραγματοποίησε 1.000 επιθέσεις σε δύο χρόνια

Το τέλος της Μοναρχίας στα Βασίλεια της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και, ίσως, η αρχή του τέλους του Ηνωμένου Βασιλείου;

Πρώην σωματοφύλακας του Χανίγιε με βρετανική υπηκοότητα σχεδίαζε τζιχαντιστική επίθεση στην Ευρώπη

Βρετανία: Πέντε συλλήψεις για πιθανή τρομοκρατική επίθεση κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση RAF Φέρφορντ

Κρίθηκε ένοχη η Μάντσεστερ Σίτι για τις οικονομικές παραβιάσεις – Τι ακολουθεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr