ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Δεύτερη «πολιτική φάπα» Τσίπρα στα νέα φληναφήματα Στουρνάρα - Δήλωσε πως δεν επιθυμεί τρίτη θητεία στην ΤτΕ
Ο Πολάκης συμφώνησε με Τσίπρα για Στουρνάρα - Οργή για Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, Δραγασάκη
Τραγικό τροχαίο στη Λούτσα: Ένας 15χρονος νεκρός και δυο συνομήλικοι του τραυματίες
Ρούμπιο και Ευρωπαίοι ηγέτες συμφωνούν σε ένα πράγμα: Η παλιά παγκόσμια τάξη πραγμάτων «δεν υφίσταται πλέον»
Ο Τραμπ αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Ροντρίγκεζ στη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Βρετανία θα επεκτείνει τον πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της covid-19 στους ευάλωτους εφήβους ηλικίας 12-15 ετών, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.
Αυτή τη στιγμή, οι νέοι ηλικίας άνω των 16 ετών μπορούν να εμβολιάζονται εφόσον είναι κλινικά πολύ ευάλωτοι ή σε υψηλό κίνδυνο λόγω υποκείμενων χρονίων νοσημάτων.
Το εμβολιαστικό πρόγραμμα θα επεκταθεί πλέον στα «παιδιά ηλικίας 12-15 ετών που πάσχουν από σοβαρές νευρολογικές αναπηρίες, σύνδρομο Ντάουν, είναι σε ανοσοκαταστολή και με πολυαναπηρίες», δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ο υπουργός αρμόδιος για τον εμβολιασμό Νάντιμ Ζαχάουι.
Θα αφορά, επίσης, τους 12-17 ετών που βρίσκονται σε επαφή, στο σπίτι τους, με ανοσοκατεσταλμένα άτομα, συμπλήρωσε, όπως και τους νέους ηλικίας 17 ετών, στους τρεις μήνες πριν από τα 18α γενέθλιά τους.
Το εμβόλιο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι των Pfizer/BioNTech, που έχει εγκριθεί για τους άνω των 12 ετών από τη βρετανική ρυθμιστική αρχή.
Αυτή η απόφαση ακολουθεί μια σύσταση της επιτροπής που είναι επιφορτισμένη να συμβουλεύει την κυβέρνηση στην ανάπτυξη του προγράμματος εμβολιασμών, που από τον Δεκέμβριο έχει επιτρέψει τη χορήγηση μιας δεύτερης δόσης στο 68,5% του ενήλικου πληθυσμού.
Η επιτροπή δεν συστήνει, προς το παρόν, τον εμβολιασμό των κάτω των 18 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα, υπογράμμισε σε ένα δελτίο τύπου ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ, όμως συνεχίζει να μελετά τα «νέα δεδομένα» και «θα εξετάσει εάν θα συστήσει τον εμβολιασμό κάτω των 18 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα σε μεταγενέστερη ημερομηνία».























































