Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Δυτικοί δεσμεύτηκαν να στείλουν 321 βαριά τανκ στην Ουκρανία

Οι Δυτικοί δεσμεύτηκαν να στείλουν 321 βαριά τανκ στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δυτικές χώρες εταίροι υποσχέθηκαν να στείλουν συνολικά 321 βαριά άρματα μάχης στην Ουκρανία.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Πρέσβης της Ουκρανίας στη Γαλλική Δημοκρατία, Βαντίμ Ομελτσένκο, στο τηλεοπτικό κανάλι BFM της Γαλλίας, αναφέρει ανταποκριτής της Ukrinform.

«Από σήμερα, πολλές χώρες επιβεβαίωσαν επίσημα τη συγκατάθεσή τους να παραδώσουν 321 βαριά άρματα μάχης στην Ουκρανία», είπε ο Ομελτσένκο.

Ο Ομελτσένκο τόνισε τη σημασία της παραλαβής τέτοιων αρμάτων μάχης από τις ουκρανικές δυνάμεις το συντομότερο δυνατό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ρωσική ένοπλη επιθετικότητα.

Ωστόσο, σημείωσε ότι οι χρόνοι παράδοσης μπορεί να διαφέρουν σε κάθε περίπτωση.

«Χρειαζόμαστε αυτή τη βοήθεια το συντομότερο δυνατό, αλλά ορισμένες [χώρες] πρέπει να πραγματοποιήσουν εργασίες συντήρησης, άλλες πρέπει να λύσουν ζητήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης και άλλες περιμένουν να λάβουν άρματα μάχης σε αντάλλαγμα για αυτά που παραδίδουν στην Ουκρανία», είπε ο Ομελτσένκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε νωρίτερα ότι ο ουκρανικός στρατός χρειαζόταν 300 έως 500 άρματα μάχης για να πραγματοποιήσει μια αντεπίθεση κατά των ρωσικών στρατευμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποκάλυψη Politico: Πυρηνική συνεργασία Γαλλίας και Ρωσίας στη Γερμανία εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία

Ρώσος στρατηγός ανατινάχτηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Η Ρωσία στο πλευρό της Βενεζουέλας, διαβεβαίωσε ο Λαβρόφ

Η ανάγκη του αγωγού EastMed: Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης μετατοπίζεται προς την Τουρκία – Το Ισραήλ προσφέρει διέξοδο

Η Νίνα Κασιμάτη απάντησε αιχμηρά στην αριστερίστικη ελληνοφοβική επίθεση που της εξαπέλυσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» του 1,5%

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr