Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Deutsche Bank: Οικονομική καταστροφή το Brexit

Deutsche Bank:  Οικονομική καταστροφή το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Paul Achleitner, προστέθηκε στους ηγέτες της παγκόσμιας τραπεζικής που προειδοποιούν για τις πιθανές συνέπειες του Brexit.

Ένα «ναι» στην έξοδο από το μπλοκ την επόμενη εβδομάδα θα αποτελέσει «οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο και πολιτική καταστροφή για την ΕΕ», τόνισε ο Achleitner την Τετάρτη το βράδυ στην Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια δείπνου του Αμερικανικού Συμβουλίου στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σημείωσε μια ασυμφωνία μεταξύ των δημοσκοπήσεων, οι οποίες δίνουν το προβάδισμα στην έξοδο από την ΕΕ, και των πιθανοτήτων βάσει πονταρισμάτων, που αντανακλούν μια προτίμηση στην παραμονή στο μπλοκ, τόσο από πολιτική όσο και από οικονομική άποψη.

Ο Achleitner έκανε λόγο για τον λαϊκισμό που εντείνεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά και για τις ρυθμιστικές πιέσεις που εμποδίζουν πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες να δώσουν δάνεια και να τονώσουν την οικονομική δραστηριότητα. Ωστόσο εστίασε περισσότερο στις συνέπειες της πιθανής βρετανικής εξόδου.

Σε προειδοποιήσεις έχουν προχωρήσει και οι ηγέτες των JPMorgan Chase και HSBC Holdings, ενώ κάποια στελέχη έχουν προβλέψει αναταραχή στις αγορές, μακροπρόθεσμη αβεβαιότητα για τη Βρετανία και εξάλειψη θέσεων εργασίας στο χρηματοοικονομικό κέντρο του Λονδίνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche, John Cryan, τόνισε την περασμένη εβδομάδα ότι η τράπεζα πιθανώς θα μετακινήσει κάποιες από τις δραστηριότητές της σε περίπτωση Brexit.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr