Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανής ξηρασία στην Αγγλία – Τι απαγορεύεται

Πρωτοφανής ξηρασία στην Αγγλία – Τι απαγορεύεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εδώ και εβδομάδες στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων υπάρχουν εικόνες από τα πάρκα όλης της χώρας, τα όποια έχουν πλέον κίτρινη μορφή.

Το άλλοτε καταπράσινο γρασίδι έχει «καεί» από τον ήλιο και την ζέστη.

Είναι ίσως από τα πιο ζεστά και ηλιόλουστα καλοκαίρια που έχουν βιώσει ποτέ οι Βρετανοί, όμως έρχεται με το τίμημα της ξηρασίας.

Ως αποτέλεσμα, έχει χτυπήσει «κόκκινος συναγερμός» στις εταιρείες νερού για την λειψυδρία που καταγράφεται σε όλη τη χώρα.

Το πρώτο βήμα δραστικών μέτρων το έκανε η εταιρεία ύδρευσης Southern Water, η οποία εξυπηρετεί τις περιοχές της νότιας Αγγλίας, επιβάλλοντας πλήρη απαγόρευση στη χρήση λάστιχου ποτίσματος.

Από χθες στις 17.00 εκατομμύρια κάτοικοι στις περιοχές Hampshire και Isle of Wight δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν λάστιχο για να πλύνουν για παράδειγμα το αυτοκίνητο, την αυλή ή ακόμα και να γεμίσουν τις πισίνες τους, με το πρόστιμο για τους παραβάτες να αγγίζει τις 1000 λίρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία η στάθμη στα ποτάμια είναι χαμηλότερη κατά 25% από ότι θα έπρεπε να είναι για τον μήνα Ιούλιο, ενώ το επίπεδο βροχόπτωσης άγγιξε μόλις το 10% του μέσου όρου για τις περιοχές αυτές.

Τα μέτρα είναι μόνο η αρχή

Ο υπουργός περιβάλλοντος Τζόρτζ Γιούστιτς γράφοντας σήμερα στην Telegraph παρότρυνε και τις υπόλοιπες εταιρείες ύδρευσης να εφαρμόσουν παρόμοιες τακτικές καθώς όπως δήλωσε «βιώνουμε πρωτοφανή περίοδο ξηρασίας».

Από την ερχόμενη Παρασκευή η απαγόρευση θα επεκταθεί στις περιοχές του Sussex και του Kent στην νοτιοανατολική Αγγλία από την εταιρεία ύδρευσης South East Water, ενώ από τις 19 Αυγούστου το ίδιο θα κάνει η Welsh Water στις περιοχές του Pembrokeshire και Carmarthenshire, στην Ουαλία.

Η χώρα στο σύνολό της έχει να βιώσει τέτοια έλλειψη βροχόπτωσης από το 1976.

Ο Ιούλιος ήταν ο ξηρότερος μήνας που έχει καταγραφεί από το 1935, ενώ για τις περιοχές της νότιας και νοτιοανατολικής Αγγλίας ήταν ο ξηρότερος στην ιστορία.

Δεν ξεφεύγουν ούτε οι κάτοικοι του Λονδίνου.

Την Παρασκευή στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα στους καταναλωτές της εταιρείας Thames Water να χρησιμοποιούν με σύνεση το νερό, παροτρύνοντάς τους ακόμα και να κάθονται λιγότερο μέσα στο ντους.

Τα προγνωστικά ώστε να αλλάξει η κατάσταση δεν είναι αισιόδοξα.

Όχι μόνο δεν προβλέπεται άμεσα βροχόπτωση για την νότια και νοτιοανατολική Αγγλία, αλλά η θερμοκρασία θα ξεπεράσει και πάλι τους 30 βαθμούς Κελσίου την ερχόμενη εβδομάδα, επιδεινώνοντας το πρόβλημα.

Οι περιβαλλοντολογικές οργανώσεις έχουν επικρίνει τις εταιρείες νερού για καθυστερημένες ενέργειες ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος δηλώνει ότι «δεν θα διστάσει να λάβει δραστικότερα μέτρα, αν οι εταιρείες ύδρευσης δεν φανούν αντάξιες της κατάστασης».

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση την Κυριακή 17/3 το απόγευμα

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Ποιος ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της μετά την εγχείρηση – Η φωτογραφία που έδωσε το παλάτι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr