Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύηΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρύζι με κρόκο Κοζάνης

Ρύζι με κρόκο Κοζάνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ας φέρουμε την Ανατολή στο τραπέζι μας ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο. Ρύζι με σαφράν!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Αναμονή: 0 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά

2 φλ. τσαγιού (400 γρ.) ρύζι μπασμάτι
25 γρ. αγελαδινό βούτυρο
3 δαφνόφυλλα
2 φλ. τσαγιού καυτό νερό ή ζωμό λαχανικών
1/4 κουτ. του γλυκού ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το σαφράν σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό σ’ ένα μπολάκι.

Πλένουμε καλά το ρύζι σ’ ένα σουρωτήρι και το στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το ρύζι με τα δαφνόφυλλα. Το σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 8 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί τελείως το νερό του.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό ή το ζωμό, το σαφράν, αλατίζουμε και κατεβάζουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη θερμοκρασία.

Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να πιει όλο το νερό του.

Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε το μάτι, καλύπτουμε την επιφάνεια της κατσαρόλας με μια καθαρή πετσέτα και σκεπάζουμε με το καπάκι για περίπου 10 λεπτά προτού το σερβίρουμε. Έτσι θα γίνει το ρύζι μας πιο σπυρωτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μαρία Εκμεκτσίογλου: Τον γιο μου τον χτύπησε αυτοκίνητο και έμεινε στην εντατική 72 ώρες

Πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ πέθανε χτυπημένος από τον καρκίνο

Μετά τις ντομάτες τα κρατικά οπωροπωλεία της Τουρκίας δίνουν μισοτιμής ρεβίθια και ρύζι

Ελληνο-Ισραηλινή Γιορτή Γαστρονομίας στο Hilton Αθηνών με τους Σεφ Assaf Granit και Άκη Πετρετζίκη

Τι είπε εισαγγελέας για την αυτοκτονία του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr