Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μωσαϊκό: Ο θεϊκός σοκολατένιος κορμός

Μωσαϊκό: Ο θεϊκός σοκολατένιος κορμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μωσαϊκό είναι ένα γλυκό που μας γυρνάει πολύ πίσω… τότε που ήμασταν ακόμα παιδιά.

Η λαχταριστή του γεύση και η εύκολη συνταγή το κάνουν μοναδικό.

Υλικά

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (53-55% περ.σε κακάο)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα
4 κουτ. της σούπας κακάο
100 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
75 γρ. χοντροτριμμένα καρύδια
75 γρ. χοντροτριμμένα φουντούκια
1 φλ. λικέρ σοκολάτας ή μπέιλις ή κονιάκ
1 λαδόκολλα για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα σπασμένα μπισκότα και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ.

Τα ραντίζουμε με το ποτό που έχουμε επιλέξει και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς, το ζαχαρούχο γάλα, την κουβερτούρα σε κομματάκια, τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και το κακάο.

Όταν ενωθούν τα υλικά, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.

Περιμένουμε λίγη ώρα ώστε το μείγμα να κρυώσει και τότε προσθέτουμε και τα μπισκότα.

Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο και ρίχνουμε το μείγμα.

Τυλίγουμε τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα και δημιουργούμε έναν κορμό (δηλαδή ρολάρουμε δεξιά και αριστερά μέχρι να έχει ομοιόμορφο σχήμα).

Τυλίγουμε τη λαδόκολλα στα άκρα για να μη χυθεί το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει.

Όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε ροδέλες το μωσαϊκόκαι σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ρίζες του cheesecake ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα

Κουραμπιέδες στο πι και φι

Φτιάξτε μόνοι σας πανεύκολο ρολό κοτόπουλο με πιπεριές

Χυλωμένη ρεβιθάδα με λεμόνι και ρίγανη

Λατρεμένα μακαρόνια με κιμά… η μπολονέζ της καρδιάς μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr