Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΚυπριακό ΖήτημαΙσραήλΚουρδιστάνΤουρκίαΣκόπιαΒαλκάνιαΙράν
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι

Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι

Το δημοφιλέστερο πιάτο στα κινέζικα εστιατόρια είναι το γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι. Ας μάθουμε πως να το φτιάχνουμε μόνοι μας!

Υλικά

Για το κοτόπουλο

2 φιλέτα κοτόπουλου στήθος κομμένα σε μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
2 φλ. φρέσκα κομμάτια ανανά κομμένα σε κύβους
2 φλ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Σουσάμι (προαιρετικά)
Λίγο σησαμέλαιο

Για τη σάλτσα

2 κουτ. της σούπας Worcestershire sauce
4 κουτ. της σούπας μαύρη σόγια σος
4 κουτ. της σούπας γλυκό κρασί ή σέρι
1 κουτ. του γλυκού Ζάχαρη
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 φλ. ζωμό κότας σε κύβο
1 κουτ. του γλυκού κάρυ
Λίγο αλάτι

Για το σερβίρισμα

Ρύζι μπασμάτι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι γουόκ ή σε ένα φαρδύ και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε με λίγο σησαμέλαιο καλά το κοτόπουλο. Κατόπιν, προσθέτουμε τα λαχανικά και απαλά τα σοτάρουμε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά.

Έπειτα αδειάζουμε μέσα στο γουόκ όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράζει 30 λεπτά μέχρι να μείνει ελάχιστο ζουμί και είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο πάνω από το ρύζι, γαρνιρισμένο με σουσάμι.

Σχετικά άρθρα

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr