ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιατροί ΕΣΥ, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Νοσοκομεία, ΠΟΕΔΗΝ | Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων,


















































WSJ: Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «ένα βήμα πριν» τη σύρραξη με το Ιράν
Τραμπ: Το καθεστώς στο Ιράν έχει ήδη αλλάξει
Ιρακινές πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από το Ιράν πλήττουν το Κουρδιστάν: Νεκροί μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ
Το Ισραήλ καλεί σε επιστράτευση 400.000 εφέδρων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF)
Fuel pass και επιδότηση diesel στην αντλία: Πώς, πότε και για ποιους ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για το Σεπτέμβριο οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έχει εξαγγείλει τη συμμετοχή της στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ενώ την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, οργανώνει «πορεία σωτηρίας», επτά χιλιομέτρων, με τίτλο «Το καραβάνι της Υγείας».
Η πορεία θα εκκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 7 π.μ., θα διέλθει από τα Νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματά, Αγ. Δημήτριος και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία «προσελήφθησαν 450 υπάλληλοι και μόνο. Εκ των 950 θέσεων που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση».
Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι «οι υπόλοιπες 500 θέσεις πολύ δύσκολα θα καλυφθούν» αν και όπως αναφέρει « οι Υπουργοί Υγείας δεσμεύονταν για την πρόσληψη και των 950 υπαλλήλων έως τέλος του έτους 2015».
Προσθέτει ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, ήταν για ενίσχυση του Συστήματος με 4.500 νέες θέσεις επιπλέον των υπηρετούντων.
Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει επίσης, ότι «δεν προβλέπεται κονδύλι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας του τρέχοντος έτους για νέες προσλήψεις, καθώς επίσης καραδοκεί ο μνημονιακός κόφτης των δαπανών».























































