ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚύπροςΛιβύηΑφγανιστάν
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΦΕΤ: Τι συμβαίνει με τρόφιμα και κοροναϊό – Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης;

ΕΦΕΤ: Τι συμβαίνει με τρόφιμα και κοροναϊό – Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη αποφυγή της διάδοσης του νέου κοροναϊού ενημερώνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τροφίμων για το πώς να πλένουν τα χέρια τους, πότε, αλλά και το τι πρέπει να προσέχουν κατά τις αγορές τους.

Στην ενημέρωσή του προς τους καταναλωτές αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν υπάρξει έως σήμερα αναφορές μετάδοσης μέσω των τροφίμων, τονίζοντας ότι η θερμική επεξεργασία στους 63°C για 4 λεπτά μειώνει τη μόλυνση ενός προϊόντος διατροφής.

Αναφέρει ωστόσο, ότι παρόλο που δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη μετάδοση του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 μέσω των τροφίμων ή/και εισαγόμενων προϊόντων, υπενθυμίζεται στους καταναλωτές η αυστηρή τήρηση των γενικών κανόνων καθημερινής υγιεινής, όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, καθώς επίσης και η αυστηρή τήρηση των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής κατά την παρασκευή και το χειρισμό των τροφίμων.

Επισημαίνεται ότι ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα κατά την προετοιμασία τους ή το χειρισμό τους με βρώμικα χέρια ή εκθέτοντάς τα σε μολυσματικά σταγονίδια όταν βήχει ή/και φτερνίζεται.

Η σωστή εφαρμογή των καλών πρακτικών υγιεινής είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης της μόλυνσης των τροφίμων με τον κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις αγορές ή/και την κατανάλωση τροφίμων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαρηγιάννης: Μέσα στο Νοέμβριο 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν δεν πάρουμε νέα μέτρα

Βρετανία: Τα περισσότερα κρούσματα Covid από τα μέσα Ιουλίου

Γκάγκα: Γιατί πεθαίνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι

Καπραβέλος: Πολύ δύσκολη η κατάσταση – Να σκεφτούμε επέκταση της υποχρεωτικότητας

Θεοδωρίδου: Τα παιδιά αποτελούν ένα ρεζερβουάρ νέων μεταλλάξεων

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr