Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόμπεο: Οι ΗΠΑ δεν συγκαλύπτουν τη δολοφονία Κασόγκι

Πόμπεο: Οι ΗΠΑ δεν συγκαλύπτουν τη δολοφονία Κασόγκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ουάσιγκτον δεν επιδιώκει τη συγκάλυψη της υπόθεσης της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι δήλωσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πόμπεο, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αθέτησε την προηγούμενη εβδομάδα την υποχρέωσή του, βάσει των διατάξεων νόμου που ενεργοποίησε το Κογκρέσο, να τοποθετηθεί για την πιθανή εμπλοκή του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν.

«Οι ΗΠΑ δεν συγκαλύπτουν μια δολοφονία», υποστήριξε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Βουδαπέστη.

Το Κογκρέσο είχε δώσει στην κυβέρνηση Τραμπ διορία ως την Παρασκευή για να του υποβάλει μια έκθεση για το ποιον ή ποιους θεωρεί υπεύθυνο ή υπεύθυνους για τη δολοφονία του Κασόγκι και εάν και κατά πόσον θα επιβάλει κυρώσεις σε αυτόν ή αυτούς, ωστόσο, ο Τραμπ αρνήθηκε αυτό το τελεσίγραφο, επικαλούμενος τη «διάκριση των εξουσιών».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «εργάζεται επιμελώς» σε αυτό το θέμα και «θα συνεχίσει να λαμβάνει δράση ώστε όσοι ευθύνονται για τη δολοφονία Κασόγκι να λογοδοτήσουν», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Την Παρασκευή ο Πόμπεο ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πορεία της έρευνας για τον φόνο του, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις, Ανιές Καλαμάρ, στο πόρισμά της, για την υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, ανέφερε ότι Σαουδάραβες αξιωματούχοι «σχεδίασαν και διέπραξαν» τη στυγνή δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και «υπονόμευσαν σοβαρά» τις έρευνες για το έγκλημα.

«Οι αποδείξεις που συγκεντρώσαμε κατά τη διάρκεια της αποστολής στην Τουρκία δείχνουν εκ πρώτης όψεως ότι ο κ. Κασόγκι έπεσε θύμα μιας βάρβαρης και προμελετημένης δολοφονίας, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από αξιωματούχους του Κράτους της Σαουδικής Αραβίας», τόνισε η Καλαμάρ με ανακοίνωσή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν συνομιλίες με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Ρούμπιο: Δεν υπάρχει ειρήνη αν η Χαμάς διατηρήσει την ικανότητα επίθεσης κατά του Ισραήλ

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr