Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στυλιανός Συρμόγλου
Δημοσιογράφος, Πανεπιστημιακός

Δεν του πέρασε του Σαμαρά – Ο Αβραμόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δεν του πέρασε του Σαμαρά – Ο Αβραμόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φαίνεται ότι το μετεκλογικό όνειρο του απομονωμένου στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού Αντώνη Σαμαρά είναι να γίνουν οι πατούσες του πυρίμαχες, για να χορέψουν χωρίς να καούνε στα αναμμένα κάρβουνα, που του ετοιμάζουν οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι.

Ένα ακόμα άεργο όνειρο του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση τέτοιου εκνευρισμού, ώστε να αντιδρά με άκρατη επιπολαιότητα, αντιδρώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με τις προθέσεις του…

Είναι καλύτερα να διαβάσει το «όνειρο ενός γελοίου» του Ντοστογιέφσκι. Εκεί θα θαυμάσει την τραγική φύση, τη δραπέτευση του ανθρώπου από την άθλια πραγματικότητα, που όταν συνήλθε τη βρήκε απροσμέτρητα τραγικότερη…

Αυτό συνέβη και χτες με το ρεπορτάζ της Tribune.gr, το οποίο απεκάλυπτε τις παρεμβάσεις του στον Γιούνκερ, ώστε να ασκηθούν πιέσεις στον πρωθυπουργό κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να μην προτείνει υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Από τα γραφεία της ΝΔ, οι γνωστοί ανερμάτιστοι του επικοινωνιακού επιτελείου διέρρευσαν ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού με τον Έλληνα επίτροπο, για να τον διαβεβαιώσει ότι δεν ζήτησε από τον Γιούνκερ να πιέσει τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το επίμαχο θέμα της υποψηφιότητας Αβραμόπουλου για την προεδρία και επανέλαβε την πρόθεσή του να τον στηρίξει, εφόσον επισημοποιηθεί η πρόταση του πρωθυπουργού.

Δεν γνωρίζουμε αν όντως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Γνωρίζουμε ωστόσο ότι η διαρροή του ονόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διατηρεί επίμονο ενδιαφέρον για τη θέση του επιτρόπου, εφόσον υπερπηδηθούν οι αντικειμενικές δυσκολίες στο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις και στο χώρο της ΝΔ και διατυπώνονται πολλές αντιδράσεις.

Και οι αντιδράσεις αφορούν τις υπόγειες διαδρομές του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στην προσπάθειά του να «εξουδετερώσει» υποτίθεται τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, δεν διστάζει να ενθαρρύνει άκρατες φιλοδοξίες ή και να κάνει επίδειξη ανευθυνότητας.

Από τις Βρυξέλλες και το περιβάλλον του Γιούνκερ διαμηνύεται προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να τεθεί θέμα Αβραμόπουλου στη σημερινή συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.

Και από κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, επιβεβαιώνεται η ειλημμένη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι με το εύρος της προσωπικότητάς του, το συναινετικό προφίλ του και την πολιτική του ευελιξία, θεωρείται ο πλέον κατάλληλος για το ρόλο του προέδρου, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη πολιτικά χρονική περίοδο.

Και ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ετοιμάζεται να δρασκελίσει το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου, ο χαλκοπρόσωπος πρώην πρωθυπουργός με τους αθυρόγλωσσους συμβούλους του, οι οποίοι έχουν αποβάλλει κάθε αίσθημα αιδούς, κατευθύνονται προς το σπίτι τους ως πρώην πεφυσημένοι ασκοί και διεσταλμένα μηδενικά…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...