Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Καρφώνει” τον Σόιμπλε ο Σαπέν: Αντίθετο το Παρίσι στην εμπλοκή

“Καρφώνει” τον Σόιμπλε ο Σαπέν: Αντίθετο το Παρίσι στην εμπλοκή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γαλλία αμφισβητεί την απόφαση της αναστολής των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Με τον τρόπο αυτό ο Γάλλος υπουργός επί της ουσίας “καρφώνει” το Βερολίνο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη χειραγώγηση του Eurogroup χθες, ώστε να ανασταλούν τα μέτρα ελάφρυνσης του βραχυπρόθεσμου χρέους μέχρι να εξεταστεί πλήρως το περιεχόμενο των εξαγγελιών Τσίπρα.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν αμφισβήτησε την απόφαση της προεδρίας του Eurogroup να αναστείλει τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά είχαν υιοθετηθεί «χωρίς κανέναν όρο».

«Οι μεμονωμένες απόψεις δεν αποτελούν συλλογικές απόψεις του Eurogroup», δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε μία έμμεση αναφορά στη Γερμανία, τη χώρα που ζήτησε την αναστολή των μέτρων.

«Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοσθούν», επέμεινε ο Μισέλ Σαπέν, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι «το πρώτο βήμα εκ μέρους των χωρών του Eurogroup προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα».

Ο γάλλος υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι παρανοήσεις θα αρθούν το συντομότερο δυνατόν», υπογραμμίζοντας ότι «καμία κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει» όσο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη στάση πλήρυος στήριξης στις ελληνικές θέσεις τηρούν η Κομισιόν, όπως φάνηκε με το άρθρο κόλαφο του Πιερ Μοσκοβισί για Σόιμπλε και Τόμσεν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως επιβεβαιώθηκε από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μάρτιν Σουλτς, αλλά και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες, όπως επιβεβαιώθηκε από την ηχηρή παρέμβαση με την πρωτοφανή επίθεση στον Σόιμπλε από τον Τζιάνι Πιτέλα.

Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο και τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις επαφές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...