Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές! Ο Μητσοτάκης ζήτησε να μη λυθεί τώρα το Σκοπιανό για να μη διαλυθεί η ΝΔ

Πρωτοφανές! Ο Μητσοτάκης ζήτησε να μη λυθεί τώρα το Σκοπιανό για να μη διαλυθεί η ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό από το βάρος των αποκαλύψεων που έχουν γίνει για τις ευθύνες της ΝΔ στο Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ προχώρησε σε μια πρωτοφανή και απίστευτη πολιτική κίνηση αφού στις δηλώσεις του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ έδωσε σήμα πολιτικής δραπέτευσης ζητώντας να μην δοθεί λύση τώρα αλλά «να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να δικαιολογήσει ότι προχωρά σε αυτή την θέση γιατί «δεν θέλει να διχάσει τους Έλληνες προκειμένου να ενώσει τους Σκοπιανούς» όταν σε όλους είναι γνωστό ότι ο βασικός διχασμός δεν είναι στην κοινωνία αλλά μέσα στην ίδια του την παράταξη.

Χωρίς καμία αίσθηση των ιστορικών και γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή, και παρά το γεγονός ότι είχαν προαναγγείλει ότι η ΝΔ θα ξεκαθάριζε την Τετάρτη τη στάση της στο Σκοπιανό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ουσία ζητά από την χώρα να μη διαπραγματευτεί, να μη διεκδικήσει επίλυση με βάση την εθνική γραμμή, επειδή δεν μπορούν να καταλήξουν στη ΝΔ σε συμφωνία για το Σκοπιανό ζήτημα.

Ζητά από μια ολόκληρη χώρα να περιμένει κι άλλο επειδή από το 1992 δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση στη γαλάζια παράταξη.

Μετά το σήμα της δραπέτευσης από τις Συμπληγάδες του Σκοπιανού, που απειλούν με διάσπαση την ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε εφ’ όλης της… υπόλοιπης ύλης στην κυβέρνηση, πάνω στα θέματα που ομονοούν όλα τα καπετανάτα.

Μίλησε για κομματικές προσλήψεις, για τους πλειστηριασμούς, έκανε λόγο για μεσάζοντες που αλωνίζουν στις ένοπλες δυνάμεις, μίλησε για επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και κατέληξε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ότι το 2018 θα είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων.

«Η μεγάλη νίκη που θα οδηγήσει στην αναγέννηση της πατρίδας μας πλησιάζει» επισήμανε και κάλεσε όλους του δημοκρατικούς πολίτες σε συστράτευση.

«Να οδηγήσουμε σε έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους, αυτούς που δεν διστάζουν να χειριστούν με μικροπολιτική και τυχοδιωκτισμό ακόμη και τα εθνικά θέματα» συμπλήρωσε.

Το μήνυμα που εξέπεμψε συνολικά η ΝΔ σήμερα, αφού παρόντες ήταν και ο Κωσ.  Καραμανλής αλλά και ο Αντ. Σαμαράς είναι ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως να πέσει η κυβέρνηση και να έρθουν στην εξουσία όποιο κι αν είναι το κόστος για την χώρα.

Αρκεί να μην αποκαλυφθούν οι παλλινωδίες τους και οι πράξεις τους.

Αντώνης Σαμαράς: Ναι σε σύνθετη ονομασία

Αίσθηση προκαλεί από το πρωί η εμφάνιση ενός βίντεο που καταγράφει συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στις 28 Νοεμβρίου 2009, όπου είχε αποδεχτεί μια σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια erga omnes σύμφωνα με τις κόκκινες γραμμές του Κώστα Καραμανλή.

Μόνο που οι κόκκινες γραμμές του Κώστα Καραμανλή συμπεριελάμβαναν τον όρο «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία, όπως έχει αποκαλυφθεί.

Η υπενθύμιση αυτή προς τον ελληνικό λαό είναι κορυφαίας σημασίας, διότι το τελευταίο διάστημα μια μερίδα της δεξιάς τελεί σε ανεξέλεγκτη πατριδοκαπηλία και προσπαθεί να εμφανιστεί ως «πρόμαχος» του ονόματος «Μακεδονία», ενώ είναι η ίδια δεξιά που είχε συμφωνήσει να δώσει το όνομα πριν μια δεκαετία.

Στον… «αέρα» ο Κουμουτσάκος

Χαρακτηριστικό του μπάχαλου που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι μόλις προχθές, το βράδυ της Δευτέρας στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Κουμουτσάκος εξέφραζε την άποψη ότι τώρα είναι η ιδανική συγκυρία να λυθεί το Σκοπιανό, τονίζοντας πως η σημερινή συγκυρία είναι πολύ ευνοϊκότερη από το 2008 λόγω της προεδρίας Ζάεφ αντί για τον Γκρουέφσκι.

Και μόλις δύο μέρες μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά να υπάρξει λύση “σε άλλη συγκυρία”, λησμονώντας (;) ότι σύμφωνα με τον τομεάρχη Εξωτερικών του σήμερα είναι “πολύ ευνοϊκότερη”…

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...