Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας συζήτησε ο Φραγκογιάννης στο Βελιγράδι

Την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας συζήτησε ο Φραγκογιάννης στο Βελιγράδι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας επικεντρώθηκαν οι συζητήσεις και επαφές του υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Βελιγράδι, στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Ο κ. Φραγκογιάννης είχε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με υπουργούς της σερβικής κυβέρνησης καθώς και εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, τη διευθέτηση θεμάτων που χρονίζουν και τη δημιουργία νέων προοπτικών για τις επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φραγκογιάννης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Nikola Selakovic και τον υφυπουργό κ. Nemanja Starovic και βοηθό υπουργό, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία κ. Miroslav Knezevic, με την υπουργό Ενέργειας κα Zorana Mihajlovic, με την υπουργό Περιβάλλοντος κα Irena Vujovic, με τον υφυπουργό Τουρισμού, Εμπορίου και Τηλεπικοινωνιών, αρμόδιο για θέματα εμπορίου κ. Stevan Nikcevic καθώς και με τη σύμβουλο του Σέρβου Προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής κα Tatjana Jovic.

Στις συναντήσεις του, ο κ. υφυπουργός μίλησε για την ισχυρή επιχειρηματική παρουσία της Ελλάδας στη Σερβία, με τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο να έχει επενδύσει μέχρι σήμερα περίπου 2,5 δισ. ευρώ και να έχει δημιουργήσει 25.000 θέσεις εργασίας στη Σερβία.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας στους τομείς των κατασκευών και οικοδομικών υλικών, των αγροτοδιατροφικών προϊόντων, της υγείας και των βιοεπιστημών αλλά και κυρίως της υψηλής τεχνολογίας και της διασυνδεσιμότητας ενεργειακών και οδικών δικτύων, ως καθοριστικού παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Επίσης συμφωνήθηκε η εξέταση δυνατότητας πραγματοποίησης στοχευμένων επιχειρηματικών αποστολών και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε συγκεκριμένους τομείς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...