Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Papandreou, Papaconstantίn και Kozani έψαχνε στη λίστα ο Παπακωνσταντίνου

Papandreou, Papaconstantίn και Kozani έψαχνε στη λίστα ο Παπακωνσταντίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται για τη Λίστα Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην πανίσχυρος υπουργός άνοιξε 24 αρχεία με τις λέξεις κλειδιά Papandreou, Papaconstantίn και Kozani!

Η αντίστροφη μέτρηση, σύμφωνα με το βούλευμα, άρχισε όταν τον Μάιο του 2010 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών ενημερώθηκε από την ΕΥΠ για την ύπαρξη της λίστας Falciani -μετέπειτα λίστας Λαγκάρντ- η οποία περιελάβανε στοιχεία πελατών της HSBC, τα οποία καλύπτονταν από το απόρρητο και είχαν στην κατοχή τους οι Γάλλοι.

Μετά από συνάντηση με την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, ζητήθηκε να δοθούν στις ελληνικές αρχές τα στοιχεία που αφορούσαν σε φορολογούμενους στην Ελλάδα.

Ακολούθησε αίτημα δικαστικής συνδρομής και τελικά η περίφημη λίστα Λαγκάρντ, (κλειστός φάκελος με CD και συνοδευτικό έγγραφο) έφτασε από το Παρίσι στην Αθήνα και χέρι με χέρι στον κ. Παπακωνσταντίνου στις 29.9.2010, χωρίς ουδέποτε να πρωτοκολληθεί.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κατηγορούμενος Γ. Παπακωνσταντίνου, μόλις παρέλαβε τον κλειστό φάκελο, αποσύρθηκε στο γραφείο του στο Υπουργείο, όπου, με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή (Η/Υ) που υπήρχε εκεί και έφερε ως όνομα χρήστη τις λέξεις ‘windows user’, αντέγραψε το σύνολο του περιεχομένου του ψηφιακού δίσκου CD, που μόλις είχε παραλάβει, σε φορητή μονάδα αποθήκευσης USB.

Όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, επρόκειτο για δύο χιλιάδες εξήντα δύο (2.062) ηλεκτρονικά αρχεία (files), που βρίσκονταν σε ηλεκτρονικό φάκελο (folder) με την ονομασία ‘GREECE’, συνιστούσαν καρτέλες κίνησης λογαριασμών και αντιστοιχούσαν σε ανάλογο αριθμό φυσικών και νομικών προσώπων, τα οποία φέρονταν να έχουν δοσοληψία με την τράπεζα ‘ΗSBC’, στη Γενεύη της Ελβετίας, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο 2005 μέχρι το Φεβρουάριο 2007.

Όπως αναφέρεται στην από 9-2-2013 έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, κατά τις πρώτες ώρες της 30-9-2010 και συγκεκριμένα από ώρα 00:28:53 έως 00:54:10, μέσω του Η/Υ που έφερε ως όνομα χρήστη τις λέξεις ‘windows user’, ανοίχθηκαν προς ανάγνωση και κλείσθηκαν χωρίς αποθήκευση 24 από τα αρχεία, που υπήρχαν γραμμένα στο CD.

Το άνοιγμα των αρχείων αυτών δεν έγινε τυχαία, αλλά με εντολή αναζήτησης αρχείων δια της χρήσεως των λέξεων Papandreou, Papaconstantίn και Kozani, πράγμα το οποίο προκύπτει από το ότι στα αρχεία, που έχουν ανοιχθεί, απαντώνται οι λέξεις αυτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η αθώωση της Τουλουπάκη τελειώνει οριστικά το μύθευμα περί «σκευωρίας Novartis»

Ειδικό Δικαστήριο: Αθώα η Τουλουπάκη – Αθώος στα περισσότερα ο Παπαγγελόπουλος

Τσαπανίδου: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης για να τον “κρατάει” κάποιος»

Τσίπρας: Δειλός ο Μητσοτάκης, έστησε Ειδικά Δικαστήρια για υπουργούς μου, δεν τόλμησε για εμένα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...