Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

34ος Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Κενυάτης Ρότιτς – 10ος ο Μερούσης

34ος Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Κενυάτης Ρότιτς – 10ος ο Μερούσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O Κενυάτης Λούκας Ρότιτς Λουμπουάν, ήταν ο νικητής του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος διένυσε την ιστορική απόσταση των 42 χιλιομέτρων σε 2 ώρες, 12 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα. Δεύτερος τερμάτισε ο συμπατριώτης του Μπένσον Κιπρούτο και τρίτος, ο επίσης Κενυάτης, Μπερνάρ Κιτούρ.

Μεταξύ των Ελλήνων αθλητών, την καλύτερη επίδοση κατέγραψε ο Χριστόφορος Μερούσης, με χρόνο 2 ώρες, 24 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα (10ος στη συνολική κατάταξη).

Όσον αφορά τις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Νάνσι Αρουσέι από την Κένυα, με χρόνο 2 ώρες, 38 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα, ενώ πρώτη Ελληνίδα ήταν η Ράνια Ρεμπούλη με χρόνο 2 ώρες, 49 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα.

Ο φετινός αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν 18.000 δρομείς από 105 διαφορετικές χώρες, είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώθηκαν 120 χρόνια από τον πρώτο Μαραθώνιο και την έναρξη των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Το πρωί, διεξήχθησαν και οι αγώνες δρόμου των 10 και 5 χιλιομέτρων, στις κεντρικές οδούς της Αθήνας και με τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ειδικές διαδρομές τόσο για αθλητές μικρών ηλικιών, όσο και για αθλητές των Special Olympics.

Για την ιστορία, νικητής στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων αναδείχθηκε στους άνδρες, ο Χρήστος Μπουντουλής και στις γυναίκες, η Αναστασία Καρακατάνη. Όσον αφορά τα 5 χιλιόμετρα, την πρώτη θέση κατέλαβε στους άνδρες, ο Χρήστος Καλλίας και στις γυναίκες, η Ελευθερία Πετρουλάκη.

Οι συνολικές συμμετοχές, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, ξεπέρασαν τις 50.000, αποτελώντας ιστορικό ρεκόρ. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο έδωσαν το «παρών» και οι Έλληνες Ολυμπιονίκες του Ρίου 2016.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από πυροβολισμούς οπαδών σε αγώνα βόλεϊ

Γλυφάδα: Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στο διαμέρισμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε μετά τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Γλυφάδα: Χτύπησε τη γυναίκα του, τον καταδίωξε η αστυνομία και αυτοκτόνησε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr