Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πιτίνο πούλησε την Εθνική Ελλάδας για τον Παναθηναϊκό – Η αντίδραση της ΕΟΚ

Ο Πιτίνο πούλησε την Εθνική Ελλάδας για τον Παναθηναϊκό – Η αντίδραση της ΕΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Ελλάδος, Μπάσκετ,

Ο Ρικ Πιτίνο επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος με ανάρτησή του (την όποια έκανε retweet το «τριφύλλι»), δηλώνοντας, παράλληλα, ενθουσιασμένος για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό. Όπου θα προπονήσω φοβερά παιδιά, τα οποία θα με κρατήσουν σε επαφή με το ταλέντο της Εθνικής ομάδας», επεσήμανε ο 67χρονος τεχνικός, ο οποίος έχει αναλάβει να καθοδηγήσει την Εθνική Ελλάδος στο προολυμπιακό τουρνουά.

Έκπληκτη δηλώνει η ΕΟΚ για την απόφαση Πιτίνο

Με έκπληξη υποδέχτηκαν στην ΕΟΚ την είδηση της συμφωνίας του Ρικ Πιτίνο να επιστρέψει στον πάγκο του Παναθηναϊκού, όπως διαρρέεται από κύκλους της ομοσπονδίας.

Η έκπληξη έγκειται στο ότι ο Αμερικανός προπονητής είχε δηλώσει πως δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα στη σχέση του με την Εθνική από οποιαδήποτε ομάδα.

Στην επίσημη παρουσίασή του την προηγούμενη Δευτέρα και σε ερώτηση αν ενδεχόμενη πρόταση από σύλλογο θα αποτελούσε εμπόδιο στη συνεργασία του με την ΕΟΚ είχε απαντήσει:

«Δεν υπάρχουν αρκετά λεφτά ή δουλειές που δεν θα με άφηναν να δουλέψω για την Εθνική.

»Όταν δίνω τον λόγο μου δεν είναι δουλειά, αλλά θέμα τιμής.

»Είναι κάτι που το παίρνω πολύ σοβαρά και θα κρατώ πάντα μέσα μου για όσο ζω».

Από την ΕΟΚ έλεγαν χαρακτηριστικά πως η συμφωνία του Πιτίνο με τον Παναθηναϊκό δημιουργεί νέα δεδομένα, που θέτουν την συνεργασία τους σε πρίσμα επανεξέτασης. Επίσημη αντίδραση δεν έχει υπάρξει ακόμη, αλλά πιθανώς να υπάρξει όταν θα ανακοινωθεί το deal των «πράσινων» με τον προπονητή.

Αν και κανονιστικά δεν προβλέπεται «απαγόρευση» σε ομοσπονδιακό προπονητή να δουλεύει σε άλλη ομάδα, η ΕΟΚ έχει… παραδοσιακά ως θέση να μην απασχολείται ο προπονητής της Εθνικής ταυτόχρονα σε κάποιον μεγάλο σύλλογο, λόγω της πόλωσης που υπάρχει μεταξύ των «αιωνίων» στο ελληνικό μπάσκετ.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογο ζήτημα είχε προκύψει το 2008, όταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης ταυτόχρονα με την Εθνική ανέλαβε τον Ολυμπιακό, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις της ομοσπονδίας.

Πάντως ο «δράκος» παρέμεινε στον πάγκο της Εθνικής οδηγώντας την ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Αθήνας και μέσω αυτού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου και αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Αργεντινή για να ολοκληρωθεί η συνεργασία και να τον διαδεχτεί λίγους μήνες μετά ο Γιόνας Καζλάουσκας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Euroleague: Νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιλερμπάν (85-67) και επιστροφή στην τρίτη θέση

Euroleague: Ο «ατσάλινος» Ολυμπιακός νίκησε τη Βίρτους Μπολόνια 74-69 και «βλέπει» τετράδα

Euroleague: Πέρασε σαν σίφουνας από το Κάουνας ο Ολυμπιακός 95-76 τη Ζαλγκίρις

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Μαδρίτη 97-86 τη Ρεάλ

Ευρωμπάσκετ 2025: Πέρασε νικηφόρα από τη Χάγη η Εθνική Ελλάδας 74-72 επί της Ολλανδίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr