Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: 10χρονος εκτέλεσε Παλαιστίνιο κατηγορούμενο για πράκτορα της Μοσάντ

Ισλαμικό Κράτος: 10χρονος εκτέλεσε Παλαιστίνιο κατηγορούμενο για πράκτορα της Μοσάντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα ακόμα αρρωστημένο βίντεο ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο στο οποίο δείχνει ένα μικρό παιδί – στρατιώτη, όχι μεγαλύτερο από 10 ετών, να εκτελεί έναν Ισραηλινό πολίτη παλαιστινιακής καταγωγής, ο οποίος καταδικάστηκε σε θάνατο ως κατάσκοπος του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός παλαιστινιακής καταγωγής ήταν ο 19χρονος Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσαλάμ (Muhammad Said Ismail Musallam), ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τους τζιχαντιστές στη Συρία τον περασμένο χρόνο.

Στο βίντεο ομολογεί ότι στάλθηκε στη Συρία σε μυστική αποστολή για λογαριασμό των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ.

ISIS have got a kid to execute the 'Israeli spy'

Αφού οδηγήθηκε στη μέση ενός καταπράσινου αγρού, ο Ισραηλινός παλαιστινιακής καταγωγής υποχρεώθηκε να γονατίσει και τον ρόλο του δήμιου εξετέλεσε ένα παιδί όχι μεγαλύτερο από 10 ετών, που του φύτεψε μια σφαίρα στο κεφάλι.

ISIS have got a kid to execute the 'Israeli spy'

Το βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος ξεκινά με μια συνέντευξη του Ισραηλινού “κατασκόπου” στην οποία εξιστορεί πώς στρατολογήθηκε από έναν γείτονά του που εργάζεται για την αστυνομία του Ισραήλ.

Μιλώντας ευθεία στην κάμερα, παραμένει ήρεμος καθώς εξηγεί πώς ο γείτονάς του τον πλησίασε και του ζήτησε να εργαστεί για τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Και προσθέτει: “Από εκείνο το σημείο και μετά κατάλαβα ότι και εκείνοι ήταν κατάσκοποι”.

Στη συνέχεια ο Μουσαλάμ περιγράφει πώς έλαβε πολεμική εκπαίδευση σε στρατόπεδο στα Ιεροσόλυμα πριν αποσταλεί σε μυστική αποστολή στη Συρία.

Εξηγεί ότι αποστολή του ήταν να ενημερώνει το Ισραήλ για τις πηγές που αγοράζει όπλα το Ισλαμικό Κράτος, στρατόπεδα εκπαίδευσης και για Παλαιστίνιους μέλη στο Ισλαμικό Κράτος.

isis_4

Νωρίτερα την Τρίτη, η ομάδα ακτιβιστών “Η Ράκα σφάζεται Σιωπηλά” ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η ομάδα προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, Αλ Φουργκάν Μίντια (al-Furqan Media), θα μετέδιδε βίντεο με τη συνέντευξη του 19χρονου Παλαιστίνιου.

Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσαλάμ πιάστηκε αιχμάλωτος από τους τζιχαντιστές στη Συρία αφού βρέθηκε στη χώρα κάπου μέσα στον Νοέμβριο του 2014.

isis_3

Αν και οι γονείς του υποστήριζαν ότι εγκατέλειψε το Ισραήλ για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές ισχυρίζονται ότι ήταν κατάσκοπος.

Ο πατέρας του έχει δηλώσει: “Δεν είναι κατάσκοπος, πήγε εκεί με δική του θέληση, τον στρατολόγησαν μέσω διαδικτύου”.

“Δεν ξέρω τι του είπαν ή τι του έβαλαν μέσα στο κεφάλι του, αλλά δεν έχει σχέσεις με τη Μοσάντ, τη Σιν Μπετ ή κάποιον άλλον”.

Ισραηλινός αξιωματούχος με τη σειρά του δήλωσε ότι ο Μουσάλαμ ταξίδεψε στην Τουρκία στις 24 Οκτωβρίου ώστε από εκεί να εισέλθει στη Συρία και να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

“Πήγε με δική του πρωτοβουλία, δίχως να γνωρίζει κάτι η οικογένειά του”, είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Το Ισραήλ ανησυχεί για την πιθανότητα ορισμένοι Παλαιστίνιοι Ισραηλινοί πολίτες, που αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού του Ισραήλ, να ταξιδέψουν στη Συρία και αφού εκεί “βαφτιστούν” στον τζιχαντισμό να επιστρέψουν στο Ισραήλ και να του δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από τα οποία ήδη έχει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr