Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαβάστε πώς ο Ερντογάν έπαιξε το “παιχνίδι” του Πούτιν με τον… τσαμπουκά του!

Διαβάστε πώς ο Ερντογάν έπαιξε το “παιχνίδι” του Πούτιν με τον… τσαμπουκά του!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Σύρος στρατιωτικός αναλυτής και στρατηγός εν αποστρατεία Σαμπίτ Μουχάμεντ (Sabit Muhammed) μίλησε στο Sputnik σχετικά με το μέλλον των ρωσοτουρκικών σχέσεων μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

“Η απάντηση της Ρωσίας στην Τουρκία, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους, θα είναι μια ακόμα πιο αποφασιστική δράση στη Συρία”, εκτίμησε ο Σαμπίτ Μουχάμεντ.

“Η Ρωσία οφείλει να υπερασπιστεί τη θέση της Συρία. Για αυτό τον λόγο το βεληνεκές των πυραύλων S-400, που αναπτύχθηκαν στη Λαττάκεια, καλύπτουν εκτεταμένες περιοχές της Τουρκίας και των μεσογειακών ακτών της. Για τις χώρες που θα αποφασίσουν να ενταχθούν στις επιχειρήσεις στη Συρία, θα είναι απαραίτητο να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν συνεργασία με τη Ρωσία, για να μπορούν να επιχειρούν στον συριακό εναέριο χώρο”.

Σύμφωνα με τον Σαμπίτ Μουχάμεντ, “αυτό θα επιτρέψει στη Ρωσία ουσιαστικά να ισχυροποιήσει τη θέση της ως ένας ισχυρός παίκτης με επιρροή στην περιοχή. Εάν το περιστατικό με την κατάρρευση του αεροπλάνου δεν συνέβαινε, μια απόφαση της Ρωσίας να αναπτύξει S-400 στη Συρία θα αντιμετώπιζε ισχυρές αντιδράσεις από τις άλλες χώρες”.

Με απλά λόγια ο Σύρος στρατηγός ε.α. εξηγεί, ότι ο “τσαμπουκάς” του Ερντογάν επέτρεψε στον Πούτιν να ισχυροποιήσει στο μέγιστο τη στρατιωτική του παρουσία στη Συρία και δίχως να μπορεί κανείς να του φέρει αντιρρήσεις.

Ο Σύρος στρατηγός ε.α. προέβλεψε ότι από μια στρατιωτική σκοπιά, η Ρωσία θα απαντήσει στην κατάρριψη με ακόμα πιο αποφασιστικές δράσεις στην αντιτρομοκρατική της επιχείριση στη βορειοδυτική Συρία.

“Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία τώρα θα χτυπήσει ακόμα πιο δυνατά τους τζιχαντιστές στο Χαλέπι, στην Ιντλίμπ και στη Λαττάκεια. Όπως γνωρίζετε σε αυτές τις περιοχές δραστηριοποιούνται ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από την τουρκική κυβέρνηση”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Politico: Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν οι χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Η Λετονία φοβάται ρωσική επίθεση – Καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr