Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι σκότωσε Ρώσο αξιωματικό στην Παλμύρα (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι σκότωσε Ρώσο αξιωματικό στην Παλμύρα (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ισχυρίστηκαν την Πέμπτη ότι σκότωσαν έναν Ρώσο στρατιωτικό σύμβουλο στις μάχες που μαίνονται γύρω από την πόλη Παλμύρα, στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία.

Σύμφωνα με το ARA News, στην πολιορκία που εξελίσσεται γύρω από την Παλμύρα -για την απελευθέρωση της πόλης- εκτός από επίλεκτες και ειδικές δυνάμεις του στρατού της Συρίας, μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος Ρώσοι και Ιρανοί.

Το “πρακτορείο ειδήσεων” Αμάκ, που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος, ανάρτησε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει έναν νεκρό στρατιώτη και τον οπλισμό του.

russian2

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι η σορός είναι ενός Ρώσου αξιωματικού, δίπλα είναι ο οπλισμός του, ενώ βρέθηκαν πάνω του και κουτιά με ρωσικά φάρμακα.

russian3

Την Τετάρτη είχαν σημειωθεί άγριες μάχες στα περίχωρα της Παλμύρας, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις θέσεις των τζιχαντιστών με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ τοπικοί ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι στις μάχες πήραν μέρος Ρώσοι και Ιρανοί στρατιώτες και αξιωματικοί.

Μιλώντας στο ARA News ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής Φαντί Αλ Αμέρ, είπε ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν την Τετάρτη να εισέλθουν στις δυτικές συνοικίες της Παλμύρας και παράλληλα κατέλαβαν τα υψώματα 800 και 900 στα περίχωρα της πόλης.

Η Παλμύρα καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Μάιο του 2015. Στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης οι τζιχαντιστές προξένησαν μεγάλες καταστροφές, λεηλατώντας και ανατινάζοντας αρχαία μνημεία που προστατεύονται από την UNESCO. Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε τους αρχαίους ναούς επειδή ήταν “ειδωλολατρικοί”.

Ο Πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι παρά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, θα παραμείνουν επαρκείς δυνάμεις στη χώρα για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος και ιδιαίτερα να συνδράμουν στην απελευθέρωση της Παλμύρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr