Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφαγή τζιχαντιστών στο Χαλέπι: 2.200-2.500 νεκροί και τραυματίες άνδρες της Αλ Κάιντα

Σφαγή τζιχαντιστών στο Χαλέπι: 2.200-2.500 νεκροί και τραυματίες άνδρες της Αλ Κάιντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συριακή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε ανηλεή βομβαρδισμό στις θέσεις των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και των συμμάχων τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), στη δυτική και νοτιοδυτική ύπαιθρο της πόλης Χαλέπι, σκοτώνοντας δεκάδες τρομοκράτες.

Τα συριακά αεροπλάνα σφυροκόπησαν τους τζιχαντιστές, που προσπαθούν να σπάσουν την πολιορκία των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπιού που κατέχονται από ομοϊδεάτες τους, στα χωριά Αλ Τζενιγιέ, Αλ Μανσουρέ, Ζοράτ Αμπντ Ραμπέ, Χαν Αλ Ασάλ και Αουρόμ Αλ Κομπρά.

Πέρα από τις βαριές απώλειες σε άνδρες, οι τζιχαντιστές υπέστησαν και μεγάλες καταστροφές σε οχήματα, βάσεις και οπλισμό.

Τα συριακά αεροπλάνα χτύπησαν και τις μονάδες των τζιχαντιστών που προσπαθούσαν να προωθηθούν στις νοτιοδυτικές συνοικίες της πόλης, αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν.

Βομβαρδίστηκαν επίσης κονβόι τζιχαντιστών που έφερναν ενισχύσεις.

“Μεγάλος αριθμός ενόπλων σκοτώθηκε, συμπεριλαμβανομένων και σημαντικών οπλαρχηγών. Την ίδια ώρα εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί”, είπαν πηγές από την πρώτη γραμμή.

Ο Αμπντουλάχ Μουχάμαντ Αλ Μουχαϊσίνι, στέλεχος της Αλ Κάιντα και ιμάμης των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε με ηχητικό του μήνυμα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι τουλάχιστον τέσσερις Σαουδάραβες τζιχαντιστές, ένας εξ αυτών και ο οπλαρχηγός Χατάμπ Αλ Ταμπούκι Αλ Ατουΐ, σκοτώθηκαν στα δυτικά της πόλης του Χαλεπιού.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στους τρομοκράτες τζιχαντιστές παραδέχτηκαν την Τετάρτη ότι τις τελευταίες ημέρες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν 2.200 με 2.500 άνδρες της Αλ Κάιντα στην προσπάθειά τους να σπάσουν την πολιορκία των τζιχαντοκρατούμενων ανατολικών συνοικιών του Χαλεπιού.

Η αραβόφωνη υπηρεσία του Russia Today μετέδωσε με τη σειρά της, επικαλούμενη δικές της πηγές, ότι 2.200-2.500 άνδρες είναι οι συνολικές απώλειες των τζιχαντιστών σε μάχες 6 ημερών, πολλοί εκ των οποίων είναι ξένοι εθελοντές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr