Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στοιχεία σοκ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έπαιρνε ως αμοιβή όργανα από πρόσφυγες

Στοιχεία σοκ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έπαιρνε ως αμοιβή όργανα από πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαράντα πέντε άτομα (γιατροί, νοσηλεύτριες, “μεσάζοντες” και αγοραστές) συνελήφθησαν στην Αίγυπτο για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα που αγόραζε όργανα από πρόσφυγες που έφταναν στη χώρα, προκειμένου από εκεί να περάσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, οι έμποροι βάζουν στο στόχαστρό τους Αφρικανούς μετανάστες που αναζητούν απεγνωσμένα χρήματα για να πληρώσουν το ταξίδι προς την Ευρώπη.

Οι αιγυπτιακές Αρχές ανακάλυψαν εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, χαρακτηρίζοντας το κύκλωμα ως το μεγαλύτερο δίκτυο εμπορίας ανθρώπινων οργάνων που έχει ποτέ εξαρθρωθεί στην Αίγυπτο.

«Οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύονταν την οικονομική κατάσταση κάποιων Αιγυπτίων, την κατάσταση κάποιων ασθενών και την ανάγκη τους για θεραπεία, για να τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, παραβαίνοντας τον νόμο», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε ιδιωτικές κλινικές και κέντρα υγείας, κάποια με άδεια λειτουργίας και άλλα χωρίς, όπου γίνονταν τόσο οι επεμβάσεις αφαίρεσης οργάνων όσο και οι μεταμοσχεύσεις.

Τα συγκεκριμένα νοσοκομεία έκλεισαν και οι εμπλεκόμενοι γιατροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα, κάποιοι από τους γιατρούς που συνελήφθησαν εργάζονταν σε γνωστές κλινικές, όπως αυτές των πανεπιστημίων του Καΐρου και του Ain Shams, που είναι τα μεγαλύτερα κρατικά πανεπιστήμια στη χώρα.

Η εμπορία οργάνων απαγορεύεται αλλά η φτώχεια οδηγεί ανθρώπους που δεν έχουν άλλη λύση στην πώληση των ίδιων των οργάνων τους, συνήθως σε πλούσιους ξένους και υπό άθλιες συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άξιοι Ανάργυροι: Μήνυση σε βάρος των αστυνομικών κατάθεσε ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πάτρα: Άνδρας έσπαγε πιάτα στο κεφάλι της γυναίκας του

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr