Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γυναικείες Φυλακές Τουρκία: «Θα μιλάς τουρκικά και όχι κουρδικά, αλλιώς δεν θα ξαναμιλήσεις»

Γυναικείες Φυλακές Τουρκία: «Θα μιλάς τουρκικά και όχι κουρδικά, αλλιώς δεν θα ξαναμιλήσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις γυναικείες φυλακές του Μπακιρκόι (Έβδομον ή Μακροχώρι) της Κωνσταντινούπολης, η διοίκηση του σωφρονιστικού ιδρύματος απαίτησε από Κούρδισσα κρατούμενη να μιλά τουρκικά αντί για κουρδικά, αλλιώς θα της στερήσουν το δικαίωμα του εβδομαδιαίου τηλεφωνήματος στη μητέρα της.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Turkish Minute, η Κούρδισσα κρατούμενη τηλεφώνησε στη μητέρα της και μίλησε στη γλώσσα τους.

Οι Αρχές της φυλακής την προειδοποίησαν ότι θα μιλά μόνο τουρκικά ώστε να καταλαβαίνουν τι λέει, επειδή παρακολουθούν τα τηλεφωνήματα.

«Θα ακούσουμε το τηλεφώνημά σου την επόμενη εβδομάδα. Εάν το επαναλάβεις, θα στο κόψουμε», κατήγγειλε ο Ομέρ Φαρούκ Γεργελιόγλου, ένας από τους πιο γνωστούς ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, με ανάρτησή του στο Twitter.

Στις 22 Ιουνίου 2009 εισήχθη ένας κανονισμός στις τουρκικές φυλακές που επέτρεψε στους κρατούμενους να μιλάνε τηλεφωνικά στις γλώσσες τους. Όταν όμως υπάρχει υποψία για εγκληματική δραστηριότητα, ο ίδιος κανονισμός προβλέπει ότι οι κρατούμενοι πρέπει να μιλάνε τουρκικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr