Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προδρόμου: Επιδίωξη Αναστασιάδη το θετικό αποτέλεσμα στην Τριμερή του Βερολίνου

Προδρόμου: Επιδίωξη Αναστασιάδη το θετικό αποτέλεσμα στην Τριμερή του Βερολίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος και πρόθυμος για την τριμερή συνάντηση του Βερολίνου, με τον Γενικό Γραμματέα το ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιτνζί» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις αναφορές του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή στα κατεχόμενα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του ανέφερε πως «πάμε τζάμπα» στο Βερολίνο, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει δημοσιεύματα στον Τύπο.

«Αυτό που επιθυμώ να επαναλάβω είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ήταν από καιρό έτσι και τώρα είναι απολύτως έτοιμος και πρόθυμος για τη συνάντηση του Βερολίνου», είπε ο κ Προδρόμου.

«Και είναι επιδίωξη μας να γίνουν οι διαβουλεύσεις που χρειάζονται για συμφωνία στους όρους αναφοράς και να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και σε αυτή τη λογική (ο Πρόεδρος Αναστασιάδης) ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ», τόνισε.

Υπενθύμισε, τέλος, τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, νωρίτερα σήμερα στη Λεμεσό, ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος για αποτελέσματα στην τριμερή «αν η άλλη πλευρά διαθέτει την ίδια αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση με αυτή που διαθέτουμε εμείς».

Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Λευκωσία φαίνεται να κρατά μικρό καλάθι ενόψει της τριμερούς του Βερολίνου, λόγω των ενδείξεων για τις προθέσεις της τουρκικής πλευράς.

Αρμόδιες πηγές δήλωσαν στο ΚΥΠΕ πως στην ελληνοκυπριακή πλευρά επικρατεί μια νότα αισιοδοξίας αλλά και επιφυλακτικότητας, κάτι που προκύπτει από τις ενδείξεις που έλαβε η Λευκωσία από διπλωματικές πηγές στη Νέα Υόρκη και από άλλες πρωτεύουσες γύρω από τις τουρκικές προθέσεις.

Η αίσθηση που υπάρχει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί τριμερή συνάντηση και στοχεύει στην πραγματοποίηση πενταμερούς μετά τις λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα και ότι η τριμερής ουσιαστικά γίνεται διότι έχει καθοριστεί.

Οι ίδιες πηγές υπέδειξαν εξάλλου πως δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο ότι από την κοινοποίηση της σύγκλησης της τριμερούς συνάντησης, ανακοινώθηκε ότι αυτή στοχεύει στη συζήτηση των επόμενων βημάτων χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη διασύνδεση με τους όρους αναφοράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

ΟΗΕ: Μεγάλη πιθανότητα το 2024 να είναι η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr