Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζόνσον: Η κινεζική εκμετάλλευση ζώων φταίει για τον κορωνοϊό

Τζόνσον: Η κινεζική εκμετάλλευση ζώων φταίει για τον κορωνοϊό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την κινεζική πρακτική εκμετάλλευσης ζώων κατηγόρησε για την πανδημία του νέου κορωνοϊού ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Σε ομιλία του για το κλίμα αναφέρθηκε, όπως συνηθίζει στην αρχαία ελληνική γραμματεία και συγκεκριμένα στην Ιλιάδα παραλληλίζοντας την χρήση νυχτερίδων και παγκολίνων με «ζωωνοτικές» ιογενείς λοιμώξεις που έπλητταν την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συμμετείχε διαδικτυακά στη Σύνοδο «Ένας Πλανήτης» που φιλοξενεί φέτος ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Τζόνσον στην ομιλία του υπογράμμισε ότι για τον ίδιο η κλιματική αλλαγή συνδέεται άμεσα με την ανθρώπινη επέμβαση και την ολική ή σχεδόν ολική καταστροφή της άγριας πανίδας.

«Προφανώς είναι σωστό να επικεντρωθούμε στην αλλαγή του κλίματος, προφανώς είναι σωστό να μειώσουμε τις εκπομπές CO2», είπε ο κ. Τζόνσον «αλλά δεν θα επιτύχουμε πραγματική ισορροπία με τον πλανήτη μας, εκτός εάν δεν προστατεύσουμε τη φύση».

Στο σημείο αυτό, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού παραλληλίζοντας την με την πανώλη στον ελληνικό στρατό η οποία περιγράφεται στην Ιλιάδα του Ομήρου:

Μια τελευταία σκέψη, μην ξεχνάτε ότι η πανδημία του κορωνοϊού ήταν το αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας στη σχέση του ανθρώπου με τον φυσικό κόσμο.

«Όπως και η πανώλη που έπληξε τους Έλληνες, θυμάμαι στο βιβλίο της Ιλιάδας, είναι μια ζωονόσος.

»Προέρχεται από νυχτερίδες ή παγκολίνους, από την άθλια πεποίθηση ότι αν αλέσετε τις φολίδες ενός παγκολίνου με κάποιο τρόπο θα γίνετε πιο ισχυροί ή οτιδήποτε είναι αυτό που πιστεύουν οι άνθρωποι, και προέρχεται από αυτήν τη σύγκρουση μεταξύ της ανθρωπότητας και του φυσικού κόσμου και πρέπει να το σταματήσουμε».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Ινδονησία: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr