ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία κερδίζει τη μάχη με την πανδημία: 33 θάνατοι το 24ωρο ενώ εμβολιάστηκαν κοντά 900.000

Η Βρετανία κερδίζει τη μάχη με την πανδημία: 33 θάνατοι το 24ωρο ενώ εμβολιάστηκαν κοντά 900.000
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεσαν το τελευταίο 24ωρο στους 33, στον χαμηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί από τις 5 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν την Κυριακή στη δημοσιότητα.

Καταγράφηκαν επίσης 5.312 νέα κρούσματα. Την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 38.145, είναι δηλαδή μειωμένα κατά 4,4% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Μέχρι σήμερα έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου για την Covid-19 27,6 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή πάνω από τους μισούς ενήλικες.

Συνολικά 2,3 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Η Βρετανία χορήγησε το Σάββατο 873.784 εμβόλια κατά της COVID-19, καταγράφοντας ρεκόρ χορήγησης για δεύτερη ημέρα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Περισσότερα από 26,8 εκατομμύρια ανθρώπων στη χώρα ή αριθμός μεγαλύτερος από το 50% των ενηλίκων, έχουν τώρα λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19.

Περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια ανθρώπων έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

«Αυτή η ομαδική προσπάθεια-μαμούθ αποδεικνύει το καλύτερο για τη Βρετανία» έγραψε σήμερα στο Twitter, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρότρυνε τον καθένα να δεχτεί ένα εμβόλιο, όταν προσκληθεί για τον εμβολιασμό του.

Η προώθηση εμβολίου κατά της COVID-19 στη Βρετανία, είναι η ταχύτερη από κάθε άλλη μεγάλη οικονομία.

Ωστόσο, υπήρξε μία σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων εξαιτίας μιας χαοτικής επαναπροώθησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca αμφισβητήθηκε επανειλημμένα.

Οι υγειονομικές αρχές στην ΕΕ και στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των ενδεχόμενων κινδύνων, ενώ ο ίδιο εμβόλιο, υποστήριξε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός ομάδας χάκερ που πραγματοποίησε 1.000 επιθέσεις σε δύο χρόνια

Το τέλος της Μοναρχίας στα Βασίλεια της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και, ίσως, η αρχή του τέλους του Ηνωμένου Βασιλείου;

Πρώην σωματοφύλακας του Χανίγιε με βρετανική υπηκοότητα σχεδίαζε τζιχαντιστική επίθεση στην Ευρώπη

Βρετανία: Πέντε συλλήψεις για πιθανή τρομοκρατική επίθεση κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση RAF Φέρφορντ

Κρίθηκε ένοχη η Μάντσεστερ Σίτι για τις οικονομικές παραβιάσεις – Τι ακολουθεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr