Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

168 περιπτώσεις θρομβώσεων με το εμβόλιο AstraZeneca στη Βρετανία

168 περιπτώσεις θρομβώσεων με το εμβόλιο AstraZeneca στη Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ρυθμιστική Αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA) ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 168 σοβαρές θρομβοεμβολές μετά τη χορήγηση μιας δόσης του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca για την Covid-19, κάτι που αντιστοιχεί σε 7,9 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεων μια αύξηση της παρενέργειας αυτής σε σύγκριση με τα στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 100 τέτοια κρούσματα, δηλαδή 4,9 ανά εκατομμύριο δόσεις.

Ο Άνταμ Φιν, καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, εξήγησε ότι η αύξηση των καταγραφόμενων περιστατικών ήταν αναμενόμενη.

«Τα περιστατικά καταγράφονται αξιόπιστα και γρήγορα, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που σημειώθηκαν προηγουμένως και αναγνωρίζονται τώρα και αναφέρονται επίσης.

»Αναμένω ότι ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών ανά εκατομμύριο δόσεις θα ξεκαθαριστεί πολύ σύντομα, καθώς σταθεροποιούνται αυτές οι αναφορές, όμως είναι ήδη σαφές ότι θα παραμείνουν ένα πολύ σπάνιο γεγονός», σημείωσε.

Συνολικά έχουν χορηγηθεί 21,2 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του AstraZeneca στη Βρετανία και όλες οι περιπτώσεις θρομβοεμβολών, εκτός από μία, αναφέρθηκαν μετά την πρώτη δόση. Δεν ανακοινώθηκε ο συνολικός αριθμός των δεύτερων δόσεων που έχουν χορηγηθεί.

Οι θάνατοι από θρομβοεμβολή φτάνουν τους 32, από 22 την περασμένη εβδομάδα, όμως το ποσοστό θνησιμότητας έπεσε από το 22% στο 19%.

Η Βρετανία προτείνει να χορηγείται σε άτομα κάτω των 30 ετών κάποιο άλλο εμβόλιο, αφού ο MHRA διαπίστωσε ότι υπάρχει κάποια σύνδεση εκείνου της AstraZeneca/Οξφόρδης με την εμφάνιση σπάνιων θρόμβων με παράλληλα χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Ο MHRA επανέλαβε σήμερα ότι «με βάση τη συνεχιζόμενη αξιολόγηση» του εμβολίου, τα οφέλη του υπερτερούν του κινδύνου «για την πλειοψηφία των ανθρώπων».

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, περιορίζουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, άνω των 55 ετών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κέιτ Μίντλεντον εμφανίστηκε – Βίντεο την δείχνει να ψωνίζει σε αγρόκτημα με τον Ουίλιαμ

Κακοποιούσε τον σύζυγό της για 20 χρόνια και παρίστανε το θύμα – Την «ξεσκέπασε» και σώθηκε

Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη επίσημη εμφάνιση της μετά την εγχείρηση – Η φωτογραφία που έδωσε το παλάτι

Μέγκαν Μάρκλ: Δηλώνει θύμα bullying κατά τη διάρκεια των δύο εγκυμοσύνων της

Πρώην στριπτιζέζ απειλεί ότι θα βγάλει στο Onlyfans γυμνές φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr