Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός αρχίατρος: Σοβαρή απειλή η «Όμικρον» – Τα κρούσματα θα εκτιναχθούν

Βρετανός αρχίατρος: Σοβαρή απειλή η «Όμικρον» – Τα κρούσματα θα εκτιναχθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Γουίτι δήλωσε ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού αποτελεί μια πραγματικά σοβαρή απειλή κι ότι όσα ήδη γνωρίζουν σχετικά οι υγειονομικοί αξιωματούχοι είναι «άσχημα».

«Πρόκειται για μια πραγματικά σοβαρή απειλή αυτή τη στιγμή.

»Για το πόσο μεγάλη είναι η απειλή, υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν γνωρίζουμε, όμως όλα τα πράγματα που γνωρίζουμε, είναι άσχημα», είπε ο Γουίτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Και το βασικό είναι η ταχύτητα με την οποία κινείται αυτό, κινείται σε έναν απολύτως πρωτοφανή ρυθμό».

Ο Βρετανός αξιωματούχος συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουμε αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων το σημαντικότερο είναι η ύπαρξη αποτελεσματικών εμβολίων και η ικανότητα να δώσουμε ώθηση στην ταχύτητα σε αυτό το στάδιο».

Τα ποσοστά νοσηλειών αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές στη Βρετανία, καθώς η παραλλαγή Όμικρον πυροδοτεί ένα κύμα νέων μολύνσεων, είπε σήμερα ο κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχος της Αγγλίας και προειδοποίησε πως ο αριθμός των κρουσμάτων θα σπάσει ρεκόρ τις επόμενες λίγες εβδομάδες.

«Φοβάμαι πως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ότι ρεκόρ θα καταρριφθούν πολλά τις επόμενες λίγες εβδομάδες καθώς οι δείκτες συνεχίζουν να ανεβαίνουν», τόνισε ο Κρις Γουίτι.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σατζίντ Τζάβιντ γνωστοποίησε σήμερα ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού ευθύνεται αυτή τη στιγμή για περίπου το 60% των κρουσμάτων Covid-19 στο Λονδίνο.

«Κανείς δεν θέλει να δει πια άλλους περιορισμούς», είπε ο Τζαβίντ στην τηλεόραση του BBC, απαντώντας σε ερώτημα εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τα μέτρα για να περιορίσει τη διασπορά.

«Την ίδια στιγμή, οι πολίτες θέλουν να είναι ασφαλείς, για τους ίδιους, για την οικογένειά τους, για τους φίλους τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λονδίνο: «Σανδαλάκηδες» διαδηλωτές υπέρ της Γάζας την «έπεσαν» στην Oxford Street

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Ουκρανία: Το Κίεβο «συμφωνεί σε ειρηνευτικό σχέδιο» με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ

Ευρωπαϊκή αντιπρόταση για την Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις αντί παραχώρηση εδαφών, ρωσικές αποζημιώσεις και εκλογές

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι το Ισραήλ αγοράζει γη στην κατεχόμενη Κύπρο – «Η Κύπρος προστίθεται στο μενού του νέου ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού που στήνεται στην περιοχή μας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr