Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα κορωνοπάρτι «τελειώνουν» τον Μπόρις Τζόνσον

Τα κορωνοπάρτι «τελειώνουν» τον Μπόρις Τζόνσον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο σφάλμα για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας αποκαλύπτει η εφημερίδα Mirror, σύμφωνα με την οποία, ο Μπόρις Τζόνσον είχε πάει στο αποχαιρετιστήριο πάρτι συμβούλου του γραφείου του για ζητήματα άμυνας τα Χριστούγεννα του 2020.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Τόρις είχε απευθύνει σύντομη ομιλία για να ευχαριστήσει τον λοχαγό Στιβ Χάιαμ για τις υπηρεσίες του, καθώς ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από τη Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Τζόνσον συμμετείχε στο πάρτι «για μερικά λεπτά», διευκρίνισε η Mirror, σύμφωνα με την οποία στην αποχαιρετιστήρια γιορτή παρευρισκόταν μικρός αριθμός εργαζομένων στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Εξάλλου, η εφημερίδα The Telegraph ανέφερε ότι ο κ. Τζόνσον υποβλήθηκε σε ερωτήσεις από τη Σου Γκρέι, την ανώτερη δημόσια λειτουργό η οποία διενεργεί έρευνα για τις παραβιάσεις των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού από κυβερνητικά στελέχη.

Ο Τζόνσον θα αντιμετωπίσει άλλη μια δύσκολη εβδομάδα, με το μέλλον του ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου να βρίσκεται σε αβεβαιότητα, εν μέσω των εξαγριωμένων αντιδράσεων για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Έξι βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος έχουν ήδη καλέσει τον Τζόνσον να παραιτηθεί λόγω των καταγγελιών για συγκεντρώσεις με αλκοόλ, με τη συμμετοχή του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, όταν η χώρα ήταν σε καθεστώς lockdown.

Πολλά Συντηρητικά μέλη του κοινοβουλίου αναφέρουν ότι έλαβαν εκατοντάδες email από τοπικούς ακτιβιστές και ψηφοφόρους που εξοργίστηκαν από τις αποκαλύψεις για τα υποτιθέμενα πάρτι, μεταξύ των οποίων και ένα που έγινε τον Απρίλιο του 2021, το βράδυ πριν η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ καθίσει μόνη στην κηδεία του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου.

Κρίσιμη για το μέλλον του θα είναι η ετυμηγορία της ανώτερης δημόσιας υπαλλήλου Σου Γκρέι, η οποία έχει επιφορτιστεί με τη διερεύνηση των γεγονότων που πραγματοποιήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ και γύρω από το Γουάιτχολ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πολλοί Τόρις λένε ότι θα αποφασίσουν μόνο όταν η Γκρέι δημοσιεύσει τα ευρήματά της, τα οποία μπορεί να είναι ήδη δοαθέσιμα αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολο – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr