ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία σε έκτακτη ανάγκη για την «ακραία ζέστη»

Η Βρετανία σε έκτακτη ανάγκη για την «ακραία ζέστη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας κήρυξε την Παρασκευή κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, εκδίδοντας προειδοποίηση για «ακραία ζέστη» σε κάποιες περιοχές της Αγγλίας για τη Δευτέρα και την Τρίτη, όταν η θερμοκρασία θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

«Ακραίες θερμοκρασίες, οι οποίες πιθανόν να σπάσουν ρεκόρ, προβλέπονται για τη Δευτέρα και ξανά για την Τρίτη», αναφέρει η μετεωρολογική υπηρεσία στον ιστότοπό της.

«Οι νύκτες επίσης θα είναι εξαιρετικά ζεστές για το Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως στις αστικές περιοχές. Αυτό ενδέχεται να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις στους ανθρώπους και τις υποδομές», τονίζει.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη Βρετανία ήταν 38,7 βαθμοί Κελσίου στον Βοτανικό Κήπο του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, στις 25 Ιουλίου 2019.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η βρετανική υπηρεσία Υγείας και η μετεωρολογική υπηρεσία είχαν εκδώσει επίπεδο συναγερμού 3 για κάποιες περιοχές της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι οι υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα για να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους.

Ο κόκκινος συναγερμός, το επίπεδο 4, εκδίδεται όταν «ένας καύσωνας είναι τόσο ισχυρός ή/ και παρατεταμένος που οι επιπτώσεις του δεν επηρεάζουν μόνο το σύστημα υγείας και κοινωνικής προστασίας.

»Σε αυτό το επίπεδο ακόμη και υγιή άτομα –και όχι μόνο όσα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου- ενδέχεται να ασθενήσουν ή ακόμη και να πεθάνουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισπανία: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός ομάδας χάκερ που πραγματοποίησε 1.000 επιθέσεις σε δύο χρόνια

Κρήτη: Ένας νεκρός στο Ρέθυμνο από την κακοκαιρία – Μεγάλες καταστροφές

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση «Red Code» η Κρήτη μέχρι την Κυριακή 04/10 – Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Το τέλος της Μοναρχίας στα Βασίλεια της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και, ίσως, η αρχή του τέλους του Ηνωμένου Βασιλείου;

Πρώην σωματοφύλακας του Χανίγιε με βρετανική υπηκοότητα σχεδίαζε τζιχαντιστική επίθεση στην Ευρώπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr