Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βαρουφάκης πάντως το βαράει το νταούλι! Εσύ;

Ο Βαρουφάκης πάντως το βαράει το νταούλι! Εσύ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πανικός σκόρπισε στα τηλεοπτικά πάνελς με την… αμετροέπεια του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Δύο παρουσιάστριες έσκισαν τις σατέν ζαρτιέρες τους ενώ ένας είδε στην κούτρα του να φυτρώνουν μαλλιά. Ο αναιδής νεόκοπος υπουργός τόλμησε να βγάλει από το κασμιρένιο Gucci κοστούμι του τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ισχυριζόμενος ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευτεί με την τρόικα αλλά με τα προβλεπόμενα θεσμικά όργανα.

Δεν βρέθηκε κανείς να ενημερώσει τον κ. Βαρουφάκη ότι δε διεξάγεται έτσι η σκληρή διαπραγμάτευσις; Ότι ο σωστός υπουργός Οικονομικών προτρέχει για να υπενθυμίσει στον κυρ Γερούν ότι όχι μόνο θα ακολουθήσουμε πιστά το πρόγραμμα της τρόικας, αλλά θα λάβουμε και περαιτέρω μέτρα ώστε να συμψηφίσουμε τις προβλεπόμενες αστοχίες του φοροεισπρακτικού μας μηχανισμού;

Ως φαίνεται ο κ. Βαρουφάκης έχοντας ακούσει μέχρι στιγμής τους προκατόχους του ότι όταν μιλάει ο Γερούν όλοι κάθονται κλαρίνο, εκ παραδρομής άρχισε τα νταούλια.

Επειδή ζούμε στη χώρα του παραλόγου αλλά ως φαίνεται και των λωτοφάγων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτο κόμμα πριν από πέντε ημέρες με βασικό σύνθημα την επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, τη μη αποδοχή της τρόικας ως ισότιμο συνομιλητή στις διαπραγματεύσεις, την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και το αίτημα για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος.

Πέντε ημέρες μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο δια του πρωθυπουργού, όσο και δια του υπουργού Οικονομικών έκανε ακριβώς αυτό το οποίο είχε ως προεκλογική παντιέρα.

Προς τι λοιπόν η συνήθης πτώση από τα σύννεφα των παραθυράτων δημοσιολογούντων;

Άπαντες γνώριζαν ότι η επίσκεψη Ντάισελμπλουμ αποσκοπεί στο στήσιμο ενός σκηνικού σύγκρουσης το οποίο θα σκόρπιζε τον πανικό στους εμβρόντητους τηλεθεατές και αναγνώστες μέσα στην «έδρα» μας.

Το δόγμα του σοκ ενόψει της διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει εκτός συνόρων – όποια κατάληξη και αν έχει – πρέπει να εφαρμοστεί μπροστά στα μάτια όλων, να μπει μέσα στα σπίτια τους και να στοιχειώσει το μυαλό τους.

Οι περισσότεροι ωστόσο δεν έχουν καταφέρει ακόμα και τώρα να αποσαφηνίσουν αν το σάστισμα προήλθε από τον τρόμο για κάποιο οικονομικό αδιέξοδο ή από ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα μίας εσωτερικής ικανοποίησης για το πρώτο στιβαρό «όχι» και το σαρκαστικό γέλιο του υπουργού Οικονομικών όταν ο Ντάισελμπλουμ έμεινε λαϊκιστί “μαλάκας”, μετά από πέντε χρόνια ακατάπαυστης κατάφασης. Μπορεί και όλοι πλην του Αδώνιδος, του Βενιζέλου και του Σαμαρά για να είμαστε ειλικρινείς.

Το αλύχτισμα για την «αποκοτιά» του Βαρουφάκη και τις «ανυπολόγιστες συνέπειες» που θα έχει στη στάση που θα κρατήσουν οι «εταίροι» θα συνεχιστεί για πολλές ημέρες. Η μία δήλωση θα διαδέχεται την άλλη και οι απειλές θα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.

Σε αυτό το σημείο ο καθένας κρίνεται. Τόσο οι κυβερνώντες, όσο οι αυτοί που τους εξέλεξαν. Διότι η κάλπη μίλησε και τους είπε προχωρήστε.

Ένας φίλος μου έλεγε τη Δευτέρα «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα στην παγκόσμια πολιτική ιστορία που κέρδισε εκλογές γιατί όσοι τον ψήφισαν πίστευαν ότι δεν θα κάνει αυτά για τα οποία δεσμευόταν προεκλογικά».

Σε αυτό το σημείο λοιπόν, μετά από πέντε χρόνια πλήρους αποσάθρωσης της κοινωνίας και αλλεπάλληλου ομαδικού και ατομικού βιασμού της μεγάλης κοινωνικής βάσης της χώρας, άπαντες βρίσκονται μπροστά στο μεγάλο δίλημμα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη ημέρα.

Θα ανασύρει από το υποσυνείδητό του ο καθένας κατά μόνας και όλοι μαζί το ενοχικό σύνδρομο, το σύνδρομο της Στοκχόλμης που χρόνια καλλιεργείται από όλους αυτούς τους δημοσιολογούντες που έμειναν άναυδοι με την αποκοτιά; Αυτός που μέσα στο παραβάν ψήφισε μία εναλλακτική προοπτική, ασχέτως εάν υλοποιηθεί ή το κόμμα του θα αναγκαστεί ενδεχομένως σε κυβίστηση, θα συνεχίσει να αποζητά στα τυφλά το βιαστή του, ερωτευμένος με τον πόνο που του προκαλεί; Η θα κλείσει τα αυτιά στα αλυχτίσματα και θα αρκεστεί να απολαύσει λίγο και τα νταούλια; Διότι αυτά του υποσχέθηκαν.

Εάν όχι, δυστυχώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας, διότι η ψήφος δεν πωλείται σε ράφια σούπερ μάρκετ με διάρκεια ζωής πέντε ημερών…

Υ.Γ. Ο Νίξον όταν ήθελε να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση Αλιέντε και να γίνει το πραξικόπημα Πινοσέτ είχε δώσει μία μόνο εντολή στη CIA. «Κάντε την οικονομία να ουρλιάξει».

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr