Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ιεμπραχέμ Μουσλέμ
Ιατρός, Μέλος της Ευρωπαϊκής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του κουρδικού PYD από τη Ροζάβα

Όσο η Τουρκία αρνείται τις γενοκτονίες που διέπραξε μπορεί να τις επαναλάβει στο μέλλον

Όσο η Τουρκία αρνείται τις γενοκτονίες που διέπραξε μπορεί να τις επαναλάβει στο μέλλον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαν λαοί της περιοχής ζήσαμε τον περασμένο αιώνα τις συνεχόμενες γενοκτονίες από την Οθωμανική και Κεμαλική Τουρκία κατά των Ιστορικών Λαών της Μικράς Ασίας και της Μεσοποταμίας.

Ξεκινώντας με την Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσυροχαλδαίων, συνέχισαν με την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τις Γενοκτονίες κατά των Κούρδων, οι οποίες δεν έχουν σταματήσει μέχρι σήμερα.

Τα αποτελέσματα των Γενοκτονιών δεν περιορίζονται στις ανθρώπινες απώλειες. Η καταστροφή της Τέχνης, της Γλώσσας, του Πολιτισμού, μαζί με την απώλεια ανθρώπων, φτώχυνε όλους τους λαούς της περιοχής μας και την Παγκόσμια κληρονομιά.

Σήμερα όλοι δέχονται ότι αν η Γενοκτονία των Αρμενίων είχε καταγγελθεί και αντιμετωπιστεί εγκαίρως, δεν θα μπορούσε η Τουρκία να προχωρήσει στην Γενοκτονία των Ποντίων.

Ομοίως, αν είχε σταματήσει η Ποντιακή Γενοκτονία, δεν θα μπορούσε να συνεχίσουν με τους άλλους Έλληνες της Ανατολής και τους Κούρδους.

Και αν είχαν σταματήσει οι Γενοκτονίες που διέπραξαν οι Τούρκοι, δεν θα μπορούσε ο Χίτλερ να προχωρήσει το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, στηριζόμενος στο παράδειγμα ατιμωρησίας του Κεμάλ.

Σήμερα ο στόχος της αναγνώρισης συνολικά των Γενοκτονιών που διέπραξε το Τουρκικό κράτος δεν είναι μόνο για να αναπαυθούν τα κόκκαλα των δολοφονημένων θυμάτων.

Είναι και για να ξεσκεπαστούν οι μηχανισμοί εξόντωσης και σφετερισμού που εξακολουθούν να επιβάλλονται εντός του Τουρκικού κράτους, οι τακτικές διαίρεσης των Λαών και απομόνωσης των υποψήφιων θυμάτων και να αποτελέσει η συνεργασία το Θεμέλιο της άμυνας των Λαών και της προστασίας όλου του πλούτου της περιοχής.

Εφόσον και η σημερινή Τουρκική κυβέρνηση αρνείται την αναγνώριση των Γενοκτονιών σημαίνει ότι αποδέχεται την Ευθύνη όσων έπραξε μέχρι σήμερα το Τουρκικό κράτος και μπορεί στο μέλλον να επαναλάβει το συγκεκριμένο έγκλημα.

Άρα πρέπει να αντιμετωπίζεται από την διεθνή κοινότητα σαν υπεύθυνη και ύποπτη επανάληψης του εγκλήματος.

Λεζάντα στην κεντρική φωτογραφία: “Εμείς οι Κούρδοι οι απόγονοι των αρχαίων Καρδούχων που συνάντησε ο Ξενοφώντας, αναγνωρίζουμε όλα τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων, την Γενοκτονία που διαπράχθηκε εναντίoν τους από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς στο χρονικό διάστημα 1908-1923 και συνεχίζουμε τον αγώνα απελευθέρωσης όλων των λαών. Από το Κόμπανι μέχρι το την αρχαία Άμιδα, το σημερινό Ντιγιάρμπακίρ και από την Σμύρνη μέχρι την Τραπεζούντα”. Ιμπραήμ Μουσλέμ, Μέλος της Ευρωπαϊκής διπλωματικής αντιπροσωπείας PYD απο Rojava – Kobane.
Στη φωτογραφία κατάθεση κουρδικού στεφανιού στα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr