Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα: Έχουμε μπλέξει με αντιπαραγωγικούς ηλίθιους!

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα: Έχουμε μπλέξει με αντιπαραγωγικούς ηλίθιους!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διάβασα στη Washington Post ότι ενώ παράγουμε το καλύτερο ελαιόλαδο του κόσμου, το οποίο είναι πραγματικός χρυσός για την Ελλάδα, δεν υπάρχει στη χώρα μας ούτε ένα εργοστάσιο που να κατασκευάζει μπουκάλια.

Έτσι οι παραγωγοί αναγκάζονται να στέλνουν το λάδι στην Ιταλία και οι ίδιοι παραγωγοί να χάνουν εκατομμύρια ευρώ από κέρδη που θα μπορούσαν να είχαν.

Στη συνέχεια σκέφτηκα ότι ούτε ένας Έλληνας “επιχειρηματίας”, από αυτούς τους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες με τα δισεκατομμύρια καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, δεν του πέρασε από το μυαλό να φτιάξει ένα τέτοιο εργοστάσιο. Κερδισμένος θα ήταν. Αλλά όταν μιλάμε για παρασιτική πλουτοκρατία, η οποία δεν νοιάζεται για πραγματική ανάπτυξη παρά μόνο για να τρώει τις σάρκες της πατρίδας, πώς να σκεφτούν μια τέτοια επένδυση; Ούτε τους πέρασε από το μυαλό.

Ύστερα αναλογίστηκα τι ακριβώς κάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όλα αυτά τα χρόνια.

Ούτε ένας Έλληνας υπουργός Γεωργίας δεν είχε την έμπνευση -λέω τώρα- να τρέξει ένα τέτοιο “πρότζεκτ”;

“Η ίδια η Ελλάδα αυτο-υποβάλλεται σε οικονομική μιζέρια”, γράφει η Washington Post. Ψέμματα;

Έχουμε μπλέξει με αντιπαραγωγικούς ηλίθιους, με παράσιτα και λαμόγια, και απορείτε πώς ενώ ζούμε σε μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου έχουμε βρεθεί καταχρεωμένοι και δυστυχισμένοι. Μην απορείτε…

Η χώρα χρειάζεται όραμα. Όραμα αναπτυξιακό, να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του έθνους, να αποκτήσουμε αστική τάξη με εθνική συνείδηση.

Τι λέω τώρα… Οι τράπεζες αντί να δανείζουν για να γίνουν πραγματικές επενδύσεις, δάνειζαν θαλασσοδάνεια σε “φίλους”, “κολλητούς”, καναλάρχες, δισεκατομμύρια ευρώ.

Εάν σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι μόνο η Αγροτική Τράπεζα έδωσε 5 δισ. ευρώ σε θαλασσοδάνεια αλλά δεν βρέθηκε ούτε ένα ευρώ για να δημιουργηθεί ένα εργοστάσιο που θα έφτιαχνε μπουκάλια για να βάζουμε το λαδί, από την Τράπεζα που αποστολή της είναι η αγροτική ανάπτυξη (για αυτό λέγεται και Αγροτική), έχετε όλες τις απαντήσεις.

Πρώτα, λοιπόν, πρέπει να μπουν όλα τα λαμόγια φυλακή ισόβια και να τους δημευτούν οι περιουσίες και στη συνέχεια χρειαζόμαστε όραμα για τη χώρα μας. Ιδέες υπάρχουν. Αυτή είναι η αποστολή της ελληνικής κυβέρνησης. Να μαζέψει τις ιδέες και να τις υλοποιήσει.

Ανάπτυξη είναι να φτιάχνεις μπουκάλια, να βάζεις μέσα το ελληνικό λάδι και να το πουλάς όσο θες, μέχρι 100 δολάρια το λίτρο πουλιέται το λάδι “Λάμδα”.

Πόσο έχει ένα λίτρο βενζίνη; 1,50 ευρώ. Πόσο έχει ένα λίτρο καλό ελληνικό λάδι; Κοντά στα 100 ευρώ… Καταλαβαίνετε τι λέω ή σας έχει πιάσει ο Αύγουστος;

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr