Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Νίκος Ανδριόπουλος
Δημοσιογράφος

Μη τους κύκλους του Βενιζέλου τάραττε

Μη τους κύκλους του Βενιζέλου τάραττε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Και αίφνης τα ουρί του παραδείσου κελαηδούν αδιάκοπα. Οι στηλοβάτες της εκσυγχρονιστικής Κεντροαριστεράς φεγγοβολούν ελπίδα και η Σοσιαλιστική Διεθνής ανοίγει τις αγκάλες της να υποδεχθεί το νέο μέλος της που γεννά ελπίδες για τον τερματισμό της παντοκρατορίας του νεοφιλελευθερισμού.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανακοίνωσε τη δημιουργία του δικού του think tank με το όνομα e-κύκλος.

Ότι ο Βενιζέλος καταριέται την ώρα και τη στιγμή που, έχοντας οδηγήσει τον κόσμο και τα εναπομείναντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο κατώφλι της ψυχιατρικής μέριμνας, αναγκάστηκε σε παραίτηση από την ηγεσία του κόμματός του δεν χρειάζεται και διδακτορικό για να το καταλάβει κανείς.

Είχε εξάλλου κάνει τόσο κόπο να το πάρει μέσα από τα χέρια του Παπανδρέου, ρίχνοντας ολόκληρη κυβέρνηση μαζί με τους Ευρωπαίους φίλους του και τον εντιμότατο μετέπειτα πρωθυπουργό του, Αντώνη Σαμαρά.

Μέχρι να παραιτηθεί βέβαια, είχε προλάβει να καταντήσει το ΠΑΣΟΚ κακό παρακολούθημα της Δεξιάς και εαυτόν κουταβάκι που σκουντουφλούσε όπου πήγαιναν οι προϊστάμενοί του.

Γιατί διά του λόγου το αληθές, έχοντας διατελέσει σε τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις αντιπρόεδρος, ο Βενιζέλος είχε πάντα κάποιον στον οποίον όφειλε να λογοδοτεί.

Οι αποστάσεις που τηρεί προσεκτικά από τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά είναι ευδιάκριτες, την ώρα που η Χαριλάου Τρικούπη πιέζεται εντός και εκτός Ελλάδας να σταματήσει να συμπλέει με τη συντηρητική Δεξιά.

Έτσι, το άοκνο πνεύμα του συνεχίζει να γεννά πολιτικές ανησυχίες και με κάθε κίνησή του επιβεβαιώνει πως δεν θα σταματήσει να σκουντουφλάει στα ντουβάρια του πολιτικού και μιντιακού παρασκηνίου, καθώς το εγώ του αρνείται πεισματικά να συμβιβαστεί με το “υπό” και το “αντι”.

Μετά λοιπόν το ΠΑΣΟΚ που μας τελείωσε, την Ελιά που την έφαγε ο δάκος πριν βγάλει καρπό, τους 58 που το μόνο που τους θυμίζει πλέον είναι οι 53 του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βενιζέλος βάζει μπροστά τις μηχανές για έναν νέο πολιτικό φορέα, αποστασιοποιημένο από το ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο είχε κάνει εξάλλου και για να αναστηλώσει τα συντρίμμια του μετά την ήττα το 2007 από τον Παπανδρέου, δημιουργώντας έναν “όμιλο ιδεών” για να φτάσει τέσσερα χρόνια μετά να τον ρίξει.

Στο γεμάτο βαρύγδουπες έννοιες μανιφέστο του σημειώνει πως ο “e-κύκλος είναι ανοικτός σε όλες και όλους εκείνους που θέλουν να συνδιαμορφώσουμε ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης που υπερβαίνει το μνημόνιο και οδηγεί στην Ελλάδα του 2021”, υπογραμμίζοντας πως “η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί στα χρόνια της κρίσης από απλουστεύσεις, ψέματα, ή ακόμα και ψευδαισθήσεις, από γενικολογίες, υπεκφυγές, αδιαφορία για τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς και από άγνοια του ιστορικού βάθους των προβλημάτων”.

Το μανιφέστο που συμπυκνώνει τις πολιτικές ανησυχίες του Βενιζέλου εντελώς συμπτωματικά έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά την παρέμβαση του alter ego του, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έγραψε ένα μακροσκελές άρθρο σε ιστοσελίδα που εργάζεται ο στενότερος συνεργάτης του εδώ και μία εικοσαετία, εν πολλοίς για να μας ενημερώσει πως ο ίδιος παραμένει ο μοναδικός εκφραστής του μεταρρυθμιστικού κινήματος στη χώρα και πως έχει σκοπό να συνεχίσει το έργο του, προαναγγέλοντας την επιστροφή του, αφού πρώτα έχει σπείρει τα αποπαίδια του στις τάξεις των υποστηρικτών υποψηφίων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Σαμαράς και Βενιζέλος δεν κρύβουν ότι αισθάνονται “δικαιωμένοι” από τις πολιτικές εξελίξεις, για τις οποίες φυσικά είχαν ναρκοθετήσει το έδαφος από όταν ήταν στα πράγματα.

Ο ογκόλιθος της πολιτικής Βενιζέλος ασφυκτιά στο στενό κοστούμι του συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ και τρέχει να προλάβει τον εταίρο του στην κούρσα αρχηγίας για έναν νέο πολιτικό φορέα φιλοευρωπαϊκού προφίλ ως αντίπαλο δέος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βενιζέλος τρέχει και θα ισοπεδώσει όποιον τον εμποδίσει να κλείσει τον πολιτικό κύκλο του, όπως ο ίδιος εκτιμά ότι αρμόζει στην αφεντιά του.

Αυτό που του διαφεύγει ωστόσο, είναι πως όταν συνελήφθη ο Αρχιμήδης από τους Ρωμαίους στις Συρακούσες την ώρα που σχεδίαζε κύκλους και είπε το περίφημο “μη μου τούς κύκλους τάραττε”, όχι μόνο δεν κατάφερε να σώσει τους κύκλους αλλά ούτε καν τον εαυτό του…

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr