Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Τριήρης
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

ΠΑΣΟΚιές ή όταν το κόμμα του 8% θέλει να κυβερνά

ΠΑΣΟΚιές ή όταν το κόμμα του 8% θέλει να κυβερνά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μάθε τέχνη κι άστηνε και όταν πεινάσεις πιάστηνε. Και το να είσαι ΠΑΣΟΚ τελικά είναι επάγγελμα, είναι τέχνη. Πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι το κόμμα του 8%, το κόμμα που στις τελευταίες εκλογές έχασε το 35% της προηγούμενης χαμηλής εκλογικής δύναμης του (έναν στους τρείς ψηφοφόρους), σήμερα θέλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας. Και μάλιστα σχεδιάζει μεθοδικά τις πολιτικές του κινήσεις για να κρατάει ομήρους στο διηνεκές και τα δυο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα , τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ.

Μεθοδικά το ΠΑΣΟΚ-Ελιά όλους τους προηγούμενους μήνες είχε καταφέρει, με τη βοήθεια των δημοσκόπων, να σχηματίσει στη κοινή γνώμη μια εικόνα πλήρους κατάρρευσης του. Οι δημοσκοπήσεις έκαναν λόγο για ποσοστά στις ευρωεκλογές κάτω του 5% -6% και έτσι όταν τελικά κατάφερε να πάρει 8% από 12,3% τον Ιούνιο του 2012, αυτό θεωρήθηκε επιτυχία!

Και όπως φαίνεται στη Νέα Δημοκρατία κάποιοι «τσίμπησαν», παρά το γεγονός ότι η παράταξη έχασε το 25% της εκλογικής της δύναμης από τον Ιούνιο του 2012 (έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους), δηλαδή ήταν λιγότερο χαμένη απ ότι η Πασοκοελιά.

Πήρε λοιπόν φόρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και άρχισε να αξιώνει ότι τον συμφέρει. Πρώτα άρχισε δήθεν θεσμικά. Να αλλάξει ο εκλογικός νόμος , να καταργηθεί το μπόνους του πρώτου κόμματος. Τον συμφέρει πολύ τον Ευάγγελο αυτό. Γιατί κατά πως φαίνεται πολύ δύσκολα πλέον θα υπάρχει πρώτο κόμμα σε εκλογές με τέτοια ποσοστά που να του δίνουν αυτοδυναμία. Και το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας θα αποκλειστεί παντελώς αν καταργηθεί το μπόνους του πρώτου κόμματος. Έτσι το ΠΑΣΟΚ ή Ελιά ή όπως τέλος πάντων θα λέγεται το κόμμα Βενιζέλου, θα έχει την δυνατότητα ως τρίτο ή τέταρτο κόμμα να παίζει ρόλο στο σχηματισμό κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα βέβαια έχει αρχίσει τους πολιτικούς εκβιασμούς προς τον μεγαλύτερο εταίρο στη κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να «αλώσει» το υπουργικό συμβούλιο. Θέλει τουλάχιστον οκτώ υπουργικούς θώκους και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ακόμη δεν έχει γίνει ανασχηματισμός. Βέβαια αυτή είναι μια υπερβολική απαίτηση και ίσως προβάλλεται και πάλι διαπραγματευτικά για να κερδίσει περισσότερα από τα τέσσερα υπουργεία που δικαιούται βάσει εκλογικών αποτελεσμάτων ή ακόμη και λιγότερα βάσει του αριθμού των βουλευτών των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Και επειδή κάποιοι στη ΝΔ μπορεί να «τσίμπησαν», αλλά κάποιοι άλλοι αντέδρασαν στις απαιτήσεις Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε το μάτι και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚιές.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr