Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιλοθέη: Έμπορος διαμαντιών ο “Βαρώνος” που διακινούσε ηρωίνη μαζί με την τούρκικη μαφία

Φιλοθέη: Έμπορος διαμαντιών ο “Βαρώνος” που διακινούσε ηρωίνη μαζί με την τούρκικη μαφία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μεγαλύτερο κύκλωμα ηρωίνης στην χώρα μας εξαρθρώθηκε στην Φιλοθέη μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και της DEA.

Έλληνας έμπορος διαμαντιών μαζί με Τούρκους και ορμητήριο την βίλα του στην Φιλοθέη έφερναν στην χώρα μας ηρωίνη από το Αφγανιστάν και την διακινούσαν σε όλη την Ευρώπη.

Κέντρο της αποθήκευσης και της διακίνησης της ηρωίνης μεγάλη αποθήκη στο Κορωπί όπου συγκεύαζαν την ηρωίνη σε σακούλες μαρμαρόσκονης.

Τη βίλα ενός γνωστού εμπόρου διαμαντιών στη Φιλοθέη που έμενε η οικογένεια εφοπλιστή χρησιμοποιούσαν Τούρκοι μαφιόζοι για να κρύβουν την ηρωίνη που εισήγαγαν απο το Αφγανιστάν με σκοπό να τη «σπρώξουν» στην Ευρώπη.

Η Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος κατάσχεσαν μέχρι στιγμής 1,1 τόνους ηρωίνης αξίας 30 εκατομμυρίων ευρώ.

που το κύκλωμα έκρυβε στο γκαράζ, ενώ συνέλαβαν την οικογένεια που έμενε στη βίλα της Φιλοθέης (6 άτομα, μεταξύ αυτών τη σύζυγο του εμπόρου διαμαντιών, την κόρη της και τον πρώην σύζυγό της εφοπλιστή) και πέντε Τούρκους βαρόνους ναρκωτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού σώματος:

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε, βραδινές ώρες χθες, ευρείας κλίμακας επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων(1.133,420 κιλά) ηρωίνης, καθώς και τη σύλληψη μελών οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας, του γραφείου Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., υπηρεσιακοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.,σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής/ Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων πέντε (05) αλλοδαποί, πέντε (05) ημεδαποί και ένας (01) ανήλικος ημεδαπός.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420kgr), καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου (5,1gr).

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή Ι.ΧΕ. οχήματατα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα (01) πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα (09) φυσίγγια, τοχρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων και διακοσίων τριάντα πέντε ευρώ (6,235 )και λοιπά αντικείμενα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr