Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Σουρωτήρι” έκαναν οι Τούρκοι τον εθνικό εναέριο χώρο…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έξι τουρκικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθαν διαδοχικά τη Δευτέρα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως και παραβίασαν 22 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο, σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Καταγράφηκαν 2 παραβάσεις των κανόνων εναερίας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τις 19 από τις 22 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου έκανε το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, περνώντας ανάμεσα από νησιά του ανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας, εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως στις 14:09 μ.μ. μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, και εξήλθε στις 16:21 μ.μ. ανατολικά της Ρόδου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή (αερομαχία). Δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr