Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Russia Today: Ο Τζιχάντι Τζον συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη!

Russia Today: Ο Τζιχάντι Τζον συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον ισχυρισμό ότι ο διαβόητος τζιχαντιστής Τζιχάντι Τζον, όχι μόνο πέρασε από την Ελλάδα, στο ταξίδι του από τη Μ. Βρετανία στη Συρία, αλλά συνελήφθη και κρατήθηκε επί ένα τετραήμερο από τις αρχές στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε σήμερα το Russia Today.

Το ρεπορτάζ, το οποίο ωστόσο είναι έωλο καθώς βασίζεται σε μαρτυρίες ενός ανώνυμου τζιχαντιστή που διατείνεται ότι ταξίδεψε μαζί με τον Τζιχάντι Τζον, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με την επίμαχη μαρτυρία αυτή ο τρομοκράτης που σκοτώθηκε από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους το 2015, το 2012 διέσχισε την Ευρώπη μαζί με τον ανώνυμο τζιχαντιστή, υποδυόμενος τον μετανάστη, με στόχο να φτάσει στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην Ράκα της Συρίας, το καλοκαίρι του 2012.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ του ρωσικού δικτύου, ο Τζιχάντι Τζον χωρίς χαρτιά, πέρασε τη σήραγγα της Μάγχης μέσα σε ένα φορτηγό, με τον ανώνυμο τζιχαντιστή να σημειώνει ότι «οι συνοριακοί έλεγχοι είναι πολύ πιο αυστηροί κατά την είσοδο στη Βρετανία, αντιθέτως με την έξοδο από αυτήν».

Στη συνέχεια από τη Γαλλία ταξίδεψε στις Βρυξέλλες όπου και αγόρασε αεροπορικά εισιτήρια για την Αλβανία, «χωρίς φόβο ότι θα σημάνει συναγερμός στις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες», καθώς τα ονόματα και των δύο ήταν ήδη γνωστά στις αρχές.

jihadi

«Μόλις φθάσαμε στη βελγική πρωτεύουσα, ξυρίσαμε τα κεφάλια μας και φάγαμε σε μια καφετέρια», περιγράφει ο ισλαμιστής, επισημαίνοντας ότι ενώ ταξίδευαν με βρετανικά διαβατήρια, είχαν στην κατοχή τους δύο πλαστά γαλλικά ως εφεδρικά, καθώς και 30.000 ευρώ σε μετρητά.

Αλβανία, Ελλάδα και το ταξί στη Θεσσαλονίκη!

Οι δύο τζιχαντιστές σύμφωνα με τη μαρτυρία που επικαλείται το Russia Today πέρασαν στην Ελλάδα και μάλιστα υπό το φόβο να μην κινήσουν υποψίες λόγω του προορισμού (Αλβανία), καθώς τα ονόματα τους ήταν γνωστά στις Αρχές, προσποιήθηκαν ότι ενδιαφέρονταν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για την Κέρκυρα.

Ο ανώνυμος τζιχαντιστής σημειώνει ότι εν συνεχεία πλήρωσαν € 1.000 ευρώ σε λαθρέμπορους και πέρασαν κρυφά στην Καστοριά, από όπου επιβιβάσθηκαν σε ταξί με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου και σύμφωνα με τη μαρτυρία συνελήφθησαν και κρατήθηκαν επί τέσσερις ημέρες. Ωστόσο ερωτήματα για το αληθές της μαρτυρίας εγείρει το γεγονός ότι δεν εξηγείται για ποιο λόγο συνελήφθησαν και κρατήθηκαν από τις ελληνικές Αρχές.

Μετά την απελευθέρωσή τους ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη όπου και τους δόθηκε δίμηνη άδεια ελεύθερης κυκλοφορίας στην Τουρκία.

Από εκεί και μετά ήταν εύκολο για τους δύο τρομοκράτες, με τη βοήθεια συνεργατών του ISIS, να διασχίσουν την Τουρκία μέχρι τα σύνορα και να περάσουν στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr