Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξανανοίγουν με εισαγγελική εντολή οι δικογραφίες του Σώρρα

Ξανανοίγουν με εισαγγελική εντολή οι δικογραφίες του Σώρρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανοίγουν και πάλι μετά από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, όλες οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί αναφορικά με τη δράση του Αρτέμη Σώρρα.

Στην πλειονότητά τους αφορούν την προτροπή της οργάνωσης του Σώρρα να μην πληρώνουν οι πολίτες τις οφειλές τους στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Συνολικά εκκρεμούν τρεις δικογραφίες, δύο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και μία στην Εισαγγελία Πελοποννήσου, ενώ έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής διαβίβασε στον Αρειο Πάγο την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας που το 2013 αθώωσε τον Αρτέμη Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Τη μήνυση είχε υποβάλει ο Αδωνις Γεωργιάδης. Η απόφαση μελετάται από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να ασκηθεί αναίρεση.

Η υπόθεση Σώρρα ανακινήθηκε μετά από δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος επικεφαλής μεγάλου ταμείου του Δημοσίου, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με “ομόλογα” του Aρτέμη Σώρρα.

Η υπόθεση Σώρρα απoτέλεσε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αποδίδει στη Νέα Δημοκρατία «πολιτική γελοιότητα», καθώς «εγκαλεί την κυβέρνηση για ένα φαινόμενο που γεννήθηκε και ανδρώθηκε επί των ημερών της».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επισήμαιναν ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει ζητήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» και υποδείκνυαν στην αξιωματική αντιπολίτευση «να βγει από τη χειμερία νάρκη και να μην αναγάγει την υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού για Αδειλίνη: «Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει»

H σκληρή απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στη διάψευση της Εισαγγελέως του Α.Π. Γεωργίας Αδειλίνη

Αυτά είναι τα 46 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί συστηματικά με το τρίπτυχο, διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr