Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε το άγνωστο σοβιετικό ιπτάμενο φρούριο Kalinin Κ 7 (φωτο)

Δείτε το άγνωστο σοβιετικό ιπτάμενο φρούριο Kalinin Κ 7 (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη δεκαετία του 1930 οι ένοπλες δυνάμεις της Σοβιετικής Ένωσης είχαν την… έμπνευση να κατασκευάσουν γιγάντια πολεμικά αεροπλάνα.

Βεβαίως για να πετάξουν αυτά τα ιπτάμενα φρούρια χρειάζονταν όσες περισσότερες προπέλες ήταν δυνατόν, μιας και η αεριοπροώθηση δεν είχε εφαρμοστεί ακόμα τότε.

Από αυτά τα γιγάντια αεροπλάνα δεν έχουν σωθεί πολλές φωτογραφίες ή άλλα στοιχεία, τόσο εξαιτίας του γεγονότος ότι θεωρούνταν άκρως απόρρητα, όσο και επειδή έχει περάσει πολύς καιρός.

Ωστόσο, μας έχουν σωθεί κάποιες εικόνες και σχέδια από το γιγάντιο βαρύ βομβαρδιστικό Kalinin Κ 7, του οποίου την αναπαράσταση βασισμένη στα σχέδια και τις φωτογραφίες σας την παρουσιάζουμε μαζί με αυθεντικό υλικό.

1

Στο αυθεντικό σχέδιο του αεροσκάφους υπήρχαν 6 μηχανές, αλλά στην πορεία προστέθηκαν ακόμα δύο επειδή τους έβγαινε βαρύ.

Το ίδιο αεροσκάφος υπήρχε η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και ως επιβατικό και θα μπορούσε να μεταφέρει 120 ταξιδιώτες, αριθμός ρεκόρ για εκείνη την εποχή.

Ως μεταγωγικό του στρατού, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις, θα μπορούσε να μεταφέρει μέχρι και 112 πλήρως εξοπλισμένους αλεξιπτωτιστές, ενώ ως βομβαρδιστικό μπορούσε να μεταφέρει βόμβες συνολικού βάρους 9.600 κιλών. Στην έκδοση του βομβαρδιστικού στο αεροπλάνο έμπαιναν και πυροβόλα.

2

Η παρθενική – δοκιμαστική πτήση του Κ-7 έγινε στις 11 Αυγούστου του 1933. Εκεί έδειξε ότι είχε σοβαρά προβλήματα. Παρουσίαζε αστάθεια και δυσκολία στον χειρισμό του.

Έγιναν ακόμα 7 δοκιμαστικές πτήσεις που κατέληξαν σε συντριβή (κυριολεκτικά) στις 21 Νοεμβρίου 1933. Στο ατύχημα σκοτώθηκε το πλήρωμα του αεροσκάφους, 14 άτομα, και ένας άνθρωπος που βρισκόταν στο έδαφος.

Υπήρξαν υποψίες σαμποτάζ. Αν και η σοβιετική κυβέρνηση είχε παραγγείλει ακόμα δύο πρωτότυπα Κ 7, η παραγγελία ματαιώθηκε το 1935 πριν αυτά είναι έτοιμα να παραδοθούν. Η ύπαρξη αυτού του γιγάντιου αεροπλάνου έμεινε για χρόνια κρυφή.

3

5

6

9

10

14

15

16

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Η Τουρκία στην «πυρηνική εποχή» – Ενεργοποιείται αντιδραστήρας που κατασκεύασαν Ρώσοι

Ουκρανία: Ξύλο και συλλήψεις σε άνδρες που φεύγουν για να μην πάνε στον πόλεμο (βίντεο)

Τσούνης: Δέσμευση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr