Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκεφαλικά στο Βερολίνο – Τσίπρας: Στρατηγική μας επιλογή η Ρωσία!

Εγκεφαλικά στο Βερολίνο – Τσίπρας: Στρατηγική μας επιλογή η Ρωσία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολλαπλά εγκεφαλικά προκάλεσαν στα νεοφιλελεύθερα “ανακτοβούλια” της κατεχόμενης γερμανικής Ευρώπης οι νέες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ότι η Ρωσία δεν είναι μια ευκαιριακή αλλά στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα σε θέματα ενέργειας και ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για «πολύ σημαντική ημέρα αναζωογόνησης της σχέσης των δύο χωρών όχι γιατί συμφωνήσαμε σε όλα ή κλείσαμε όλες τις συμφωνίες αλλά με τον Πούτιν είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για θέματα συνεργασίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη δημιουργία του ελληνικού αγωγού για τη μεταφορά ρωσικού αερίου αλλά και στους τρόπους που βρέθηκαν προκειμένου να γίνει υπέρβαση στο θέμα του εμπάργκο.

Οι δύο χώρες μας έχουν επιβιώσει από τον τρομακτικό πόλεμο αλλά ποτέ δεν ήμασταν σε διαφορετικές στρατόπεδα ακόμα και όταν η Ρωσία πρέσβευε διαφορετικές ιδεολογικές προοπτικές, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας και έμμεσο μήνυμα στο Βερολίνο, το οποίο πολεμήσαμε και στους δύο πολέμους.

Πρέπει οι ιστορικές σχέσεις να αποτελούν σημείο αρχής για σημαντικά βήματα αναβίωσης των διμερών σχέσεων μας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός λέγοντας πως «ο μόνος τρόπος είναι να το δούμε είναι να γίνει με ειλικρινή και διάφανο τρόπο χωρίς τα λάθη των προκατόχων. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για τι το μπορούμε να κάνουμε. Δεν πρέπει να υποσχόμαστε και να παραδίδουμε λιγότερα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κατάρρευση της ΝΔ σε ιστορικό χαμηλό 21% – Ο Τσίπρας έως και 36%

Ρώσοι πράκτορες «πιέζουν» Βέλγους πολιτικούς και τραπεζίτες να μην «ακουμπήσουν» τα «παγωμένα» ρωσικά δισ.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...